Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. November 17. 13:30, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Nógrádban is segített az Élelmiszerlavina

Nógrádban is segített az Élelmiszerlavina

Országszerte tízezer nehéz sorsú ember – köztük idősek otthona lakói - jutottak zöldséghez ebben az évben is az Élelmiszerlavina program jóvoltából.

Csaknem száz tonna terményt takarítottak be a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában résztvevő önkormányzatok és civil szervezetek földjein dolgozók az elmúlt hetekben.
Az összefogásra épülő program lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból a résztvevők szakmai felügyelettel burgonyát, cukkinit, uborkát, paprikát és paradicsomot termeltek, az előállított élelmiszert pedig odaadták a környéken élő hátrányos helyzetűeknek. A pályázók 31,5 hektáron gazdálkodtak, s mintegy kétezer embert vontak be a munkába.
A szabolcsi Bökönyben például több mint 500-an részesültek az Élelmiszerlavina terményeiből, a megtermelt zöldségeket az óvodában és a bentlakásos idősek otthonában, valamint rászoruló családok megsegítésére használták fel. A tolnai Kölesden pedig annyi paprika és cukkini termett, amelyből még négy környező település lakóinak is jutott.
A támogatott pályázók zöme a hátrányos helyzetű országrészekből került ki, így Baranya, Békés, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Zala és Pest megyéből.

Címkék: élelmiszerlavina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:11, csütörtök | Helyi

Az anyák napja eredete és ünneplése

Az anyák napja a család egyik fontos ünnepe, amelyet számtalan módon lehet felejthetetlenné tenni évről évre. Mióta ünnepeljük, és mitől válhat különlegessé? Magyarországon május első vasárnapján az anyákat ünnepeljük.

2024. Május 02. 18:00, csütörtök | Helyi

Das Weltauto: lassan átalakul a magyarországi használtautó-piac.

A magyarországi használtautó-piacon jelenleg az alsó-közép kategória a legnépszerűbb, az élen még a korábbi évtizedek hagyományosan erős márkái állnak.

2024. Május 02. 17:50, csütörtök | Helyi

A BMW autógyár miatt nőtt az érdeklődés a járműmérnöki képzés iránt Debrecenben.

Amióta a BMW bejelentette, hogy Debrecenben építi fel legújabb autógyárát, ugrásszerűen nőtt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) műszaki karának járműmérnöki képzése iránt.

2024. Május 02. 12:00, csütörtök | Helyi

Nyitva hagyott gépjárművekre utazott, a nyomozók elfogták.

Laptopot, egyéb műszaki cikket és termékeket, továbbá több mint másfél millió forintot zsákmányolt két járműből az a 21 éves salgótarjáni elkövető, akit azóta elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök.