Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2013. November 17. 13:30, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Nógrádban is segített az Élelmiszerlavina

Nógrádban is segített az Élelmiszerlavina

Országszerte tízezer nehéz sorsú ember – köztük idősek otthona lakói - jutottak zöldséghez ebben az évben is az Élelmiszerlavina program jóvoltából.

Csaknem száz tonna terményt takarítottak be a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában résztvevő önkormányzatok és civil szervezetek földjein dolgozók az elmúlt hetekben.
Az összefogásra épülő program lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból a résztvevők szakmai felügyelettel burgonyát, cukkinit, uborkát, paprikát és paradicsomot termeltek, az előállított élelmiszert pedig odaadták a környéken élő hátrányos helyzetűeknek. A pályázók 31,5 hektáron gazdálkodtak, s mintegy kétezer embert vontak be a munkába.
A szabolcsi Bökönyben például több mint 500-an részesültek az Élelmiszerlavina terményeiből, a megtermelt zöldségeket az óvodában és a bentlakásos idősek otthonában, valamint rászoruló családok megsegítésére használták fel. A tolnai Kölesden pedig annyi paprika és cukkini termett, amelyből még négy környező település lakóinak is jutott.
A támogatott pályázók zöme a hátrányos helyzetű országrészekből került ki, így Baranya, Békés, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Zala és Pest megyéből.

Címkék: élelmiszerlavina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.