Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2012. Augusztus 08. 15:53, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Önkéntesek lehetnek a fiatalok külföldön egy EU-program keretében

Önkéntesek lehetnek a fiatalok külföldön egy EU-program keretében

A Fiatalok Lendületben Program az Európai Unió mobilitási projektjeként lehetőséget ad a 13 és 30 év közötti fiataloknak - köztük azoknak is, akik sikertelenül felvételiztek felsőoktatási intézménybe - arra, hogy akár egy éven át önkéntes munkát végezzenek külföldön, önköltség nélkül.

A Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében kiemelte: ahhoz, hogy valaki önkéntes legyen, nem kell diploma, nyelvvizsga, munkatapasztalat és anyagi erőforrás sem, hiszen a program finanszírozza a többi között az önkéntesek utazását, a szállást és a zsebpénzt is.
Hozzátették, az EU mobilitási programja 2007 óta nyújt lehetőséget a fiataloknak arra, hogy egy időszakot külföldön töltsenek el. A külföldi önkéntességgel időt is lehet nyerni: sok fiatalnak nincs konkrét elképzelése a jövőről, vagy éppen egy sikertelen felvételi áll mögötte.
A program része az Európai Önkéntes Szolgálat - European Voluntary Service (EVS) -, amelynek keretében az önkéntesek akár egy évet is tölthetnek külföldön. Önkéntes szolgálatuk alatt például segíthetnek egy nonprofit szervezetnél, lehetnek környezetvédelmi aktivisták Spanyolországban, dolgozhatnak gyerekekkel Máltán, egy farmon Hollandiában, vagy egy kulturális intézetben Lettországban, emellett nyelvet tanulhatnak, barátokat szerezhetnek és más országok kultúráját is megismerhetik.

Címkék: Ifjúság-EU

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:58, péntek | Belföld

A veszprémi helyi közlekedésben áll forgalomba Magyarország első elektromos csuklós autóbusza

A veszprémi helyi közlekedésben áll forgalomba Magyarország első elektromos csuklós autóbusza, a V-Busz Kft. három elektromos járművel zöldíti a város közösségi közlekedését.

2024. Augusztus 02. 07:55, péntek | Belföld

Hétvégén meleg idő várható, záporokkal, zivatarokkal

Hétvégén meleg idő várható, de több helyen kialakulhat zápor, zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Augusztus 02. 07:46, péntek | Belföld

Dömötör Csaba: évi 60-80 milliárd forintot hozhat az országnak a reptér

A becslések szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a jövőben évente akár 60-80 milliárd forintot hozhat az országnak - írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön a Facebook-oldalán.

2024. Augusztus 01. 07:50, csütörtök | Belföld

OKF: ma indulnak a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába

Csütörtök reggel indulnak azok a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába, akik segítenek az erdőtüzek megfékezésében.