Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Augusztus 23. 12:45, szerda | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nincs érték az autóban!

Nincs érték az autóban!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyáron is kiemelt figyelmet fordít a gépkocsiból történő lopások megelőzésére.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai 2023. augusztus 21-én Salgótarján belvárosában, valamint a bevásárló központok parkolóiban lévő járműveken helyeztek el tájékoztató kiadványokat, amelyek „Ne hagyjon értéket az autóban!” szlogennel felcímkézett autós levegőfrissítőt is tartalmaztak.

A figyelemfelhívó akció az autóban hagyott értékek megőrzésére fókuszált. A gépjármű feltörések megelőzése érdekében folytatott kampány során a rendőrök azt is hangsúlyozzák, hogy mindig zárják be a jármű ajtajait, az ablakokat pedig húzzák fel még akkor is, ha csak pár percre szállnak ki az autóból. Lehetőség szerint parkoljanak őrzött helyen, vagy álljanak meg ott – különösen az esti órákban – ahol jó a közvilágítás.Mielőtt az autóját a parkolóban hagyja, győződjön meg az alábbiakról:

Nem hagyott GPS-készüléket és egyéb értéket látható helyen a járműben. Ne feledje, hogy a látható helyen hagyott táskáról, kabátról csak Ön tudhatja, hogy nincs benne érték!
Személyes iratait nem felejtette az autóban.
Csomagjait úgy rendezte el, hogy közben senki sem figyelhette meg, hogy pontosan mit tett a csomagtartóba.
Megfelelően bezárta az autót, és ellenőrizte is azt. A tolvajok is alkalmaznak korszerű technikai eszközöket. Az autója biztonsági rendszere csak akkor nyújt védelmet, ha megfelelően használja!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.