Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. November 21. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Nem véletlenül vált elérhetetlenné!

Nem véletlenül vált elérhetetlenné!

Egy férfi utcán parkoló gépkocsikat hirdetett meg eladásra, amelyek sose voltak a tulajdonában.

A szécsényi rendőrök csalás gyanúja miatt kezdtek nyomozásba és a szálak egy 25 éves férfihoz vezettek, aki éppen börtönbüntetését tölti más bűncselekmény miatt.A gyanúsított a büntetés letöltésének megkezdése előtt, még 2023 nyarán regisztrált egy gépkocsik értékesítésére létrejött weboldalon. Ebben még semmi törvényellenes nincs, azonban az eladó úgy gondolta, hogy utcán parkoló, általa ismeretlen személyek autóit kínálja eladásra. Egy kis idő elteltével jelentkeztek is vásárlók. A jászfényszarui lakos félrevezette a hívó feleket, azt állítva, hogy a sok érdeklődő miatt csak akkor tartja fenn nekik az autót, ha előleget utalnak. A megtévesztett vevőkkel megegyezett egy bizonyos összegben, amelyeket többen el is utaltak az általa megadott számlaszámra. Mivel a férfi a gépkocsik tulajdonjogával nem rendelkezett, így azokat a vevőknek átadni sem tudta, az átutalt pénzekkel együtt eltűnt és elérhetetlenné vált.

A szécsényi nyomozók a férfit csalás bűntett miatt kihallgatták, beismerő vallomást tett. A rendőrség az ügyben további sértettek jelentkezését várja. Amennyiben az Ön sérelmére hasonló módszerrel követtek el bűncselekményt, kérjük, hívja a 112-es segélyhívó telefonszámot vagy jelentkezzen személyesen a Szécsényi Rendőrkapitányságon!

Király-Kollár Ramóna r. hadnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 09. 13:30, szombat | Helyi

A felújított Felső-Ickós-kút a Medvesen - Zöld Út Természetjárók Egyesület

Amikor az erdőn jársz, és rábukkansz valahol egy forrásra, ülj le melléje csöndesen és figyelj. Nagyon csöndes légy, és akkor hallani fogod a zöld ruhás tündérke hangját a surranó vízből.

2023. December 09. 12:25, szombat | Helyi

Ahogy a hangyák beszélnek - Pont mint az embereknél: a jó kommunikáció konstruktív, de a hiánya komoly

társadalmi problémákhoz vezethet. Őseik mintegy 140 millió éve tűntek fel a Földön. Az első, a mai értelemben vett (közösségben élő) hangyák mintegy 120 millió éve. Vajon mi a sikerük kulcsa?

2023. December 09. 08:23, szombat | Helyi

Hanuka és a karácsony - A hanuka a fények, illetve a szentély újjáavatásának ünnepe,

és semmi köze karácsonyhoz. Ennek ellenére sokan párhuzamot vonnak a két ünnep között, mivel az évnek ugyanarra a részére esnek, mindkét ünnepnek tartozéka

2023. December 09. 07:44, szombat | Helyi

Karácsonyi dalaink rövid története - elképzelhetetlen lenne nélkülük ünnepelnünk

Már gyermekkortól kívülről fújjuk, azonban eredetüket, keletkezésük idejét vagy, hogy miről szólnak legtöbbször nem is sejtjük. A legismertebb karácsonyi dalaink így születtek... Mutatjuk!