Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2012. November 27. 17:18, kedd | Bulvár
Forrás: ujasz.hu

Nem jött be a kubai apósnak Gombos Edina pörije

Nem jött be a kubai apósnak Gombos Edina pörije

Maradt a babos rizs.

Különleges kubai szakácskönyvvel rukkolt elő Gombos Edina és férje, Alberto Costafreda. A mi Kubánk, a mi konyhánk című kiadvány rendkívülisége abban rejlik, hogy Edina nem csupán azt írja le, hogyan kell elkészíteni ezeket az egzotikus ételeket, hanem családi titkaikba is betekintést enged. A csinos műsorvezető a sorry! magazinnak nyilatkozott többek között arról, miért utasították vissza férje szülei a főztjét.
– Az apósomék sokkal zárkózottabbak nálunk, nyilván abból adódóan, hogy szigetországban élnek, és nem utazhatnak olyan szabadon, mint mondjuk mi. Egyszer készítettem Kubában magyar marhapörköltet az apósomnak. Ízlett neki, de azért kérte a megszokott ételét is mellé, vagyis illedelmesen megkóstolta a főztömet, majd elfogyasztotta a „mindennapi” rizses babját, ami nemzeti eledel, és tényleg naponta eszik. Ehhez a tradícióhoz ragaszkodnak, és ezt tiszteletben kell tartani. Emiatt ugyan nehéz a kedvükre tenni, de elfogadom – kezdte Edina.
– Őszintén megmondják a véleményüket, ha ízlik nekik valami, és azt is, ha nem. Mi például, úgy szeretjük a tésztát, ha kicsit keményebbre van főzve. Ők azonnal megjegyezték, szétfőzve szeretik, így köszönik, ebből nem is kérnek. Természetesen nagy összezörrenések az ilyenek miatt sosem voltak, de nyilván nem esik jól, amikor próbálok nekik örömet szerezni, és ez nem sikerül – tette hozzá a műsorvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 14:49, csütörtök | Bulvár

Bródy Sándor magyar író, drámaíró és publicista

161 éve született ezen a napon Bródy Sándor magyar író, drámaíró és publicista. Hatással volt többek között Ady Endrére, Móricz Zsigmondra, Krúdy Gyulára, Szomory Dezsőre és Molnár Ferencre is.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Bulvár

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.