Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 23. 08:21, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mozgalmas hétvégén vannak túl vármegyénk tűzoltói!

Mozgalmas hétvégén vannak túl vármegyénk tűzoltói!

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres vadászház, Lerakódott korom és kátrány égett, Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban, Tűz keletkezett egy családi házhoz tartozó, különálló garázsban

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy ötven négyzetméteres vadászház szombat délután Csesztvén, a Kossuth Lajos úton. A balassagyarmati és a berceli hivatásos tűzoltók három vízsugár segítségével megfékezték a lángokat. Az utómunkálatokban az Ipoly-völgyi Különleges Mentő, Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület önkéntesei is segédkeztek. Az egységek kivittek az épületből egy propánbutángáz-palackot, amely a tűzben felhasadt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Lerakódott korom és kátrány égett szombat délután egy Kossuth Lajos úti családi ház kéményében, Vizsláson. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményből az izzó részeket, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják a kéményt, amíg azt szakember át nem vizsgálja. Személyi sérülés nem történt.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy családi házban szombat este Mihálygergén, az Akácos úton. A salgótarjáni hivatásos tűzoltók az eredeti állapotok visszaállítása után vizsgálták a ház levegőjének összetételét. Méréseik kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató munkatársai kizárták a rendszerből az épületben üzemelő gáz üzemű vízmelegítőt. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy szakember általi felülvizsgálatáig ne használják se a vízmelegítőt, se a házban működő cserépkályhát. Az érzékelő jelzésének köszönhetően nem sérült meg senki.

Villanyoszlopra dőlt egy körülbelül tíz méter magas fa a szakszerűtlen favágás miatt vasárnap délelőtt Litkén, a Kossuth úton. Miután az áramszolgáltató munkatársai áramtalanították az érintett vezetékszakaszt, a szécsényi és a salgótarjáni hivatásos tűzoltók létraszer és motoros láncfűrész segítségével eltávolították a fát az oszlopról. Az eset során anyagi kár nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

Tűz keletkezett egy családi házhoz tartozó, különálló garázsban vasárnap este Mátraszelén, a Tóvég úton. A huszonnégy négyzetméteres garázs fa ajtaja és födémszerkezete égett. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei rövid időn belül eloltották a tüzet. Az egységek gyors beavatkozásának köszönhetően a garázsban álló gépjárműre nem terjedtek át a lángok. Személyi sérülés nem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Tóth Zoltán tű. főtörzsőrmester – Balassagyarmat HTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.

2024. Július 20. 08:15, szombat | Helyi

Több felhő jön, de marad a kánikula.

Egy légörvény hatására több lesz a felhő fölöttünk.