Városlista
2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2021. Június 29. 09:04, kedd | Helyi
Forrás: police

Mini zsaruk - gyerektábor Nógrád megyében

Mini zsaruk - gyerektábor Nógrád megyében

Több évtizedes hagyományra tekint vissza a rendőrségi tábor Nógrád megyében.

A Salgótarjáni MiniZsaru tábort idén a 2020/2021-es tanév záró rendezvényeként június 28. és július 2. között a Salgótarjáni gyermektáborban rendezik meg. Az öt napos rendezvényen 26 fő, 7 és 12 év közötti gyermek ismerkedhet meg játékos formában a rendőrség munkájával, feladataival, valamint bűn- és balesetmegelőzési ismereteik is bővülhetnek.

A tábort 2021. június 28-án Zahorecz Sándor rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese és Berta Szabolcs rendőr alezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese nyitotta meg.

A rendezvény idei programjai között a rendőrség munkájának megismerése, valamint a bűn- és balesetmegelőzési ismeretek bővítése szerepel. Mindemellett a rendőrök felhívják a gyerekek figyelmét a nyári szünet veszélyeire, továbbá a 112-es központi segélyhívó szám rendeltetésszerű használatára is. A gyermekek csapatépítő tréningeken, akadály- és sportversenyen, érdekes előadásokon vehetnek részt, továbbá egy izgalmas kirándulást is tesznek a balassagyarmati Kerékpár Múzeumba.

A szervezők egy kisfilmet is forgatnak, amelyben a gyermekek elmondják az általuk megtanult és legfontosabbnak vélt bűn- és balesetmegelőzési tanácsaikat a társaiknak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 14. 13:09, péntek | Helyi

Egy nap alatt négy körözött személyt fogtak el a rendőrök

A négy férfit a salgótarjáni, a rétsági, valamint a szécsényi rendőrök fogták el.

2022. Január 14. 11:28, péntek | Helyi

Lakat alatt a lépcsőházi rabló

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a 24 éves férfinek a letartóztatását, aki Salgótarjánban italozás ígéretével egy lépcsőházba csalta ismerősét,

2022. Január 13. 14:54, csütörtök | Helyi

Az elmúlt három nap közlekedési balesetei - Nógrád megye

A megye rendőrei hat közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

2022. Január 12. 10:22, szerda | Helyi

Egy órán belül elfogták a salgótarjáni rablót

A salgótarjáni rendőrök egy 24 éves férfit állítottak elő és hallgattak ki gyanúsítottként.