Városlista
2024. június 14, péntek - Vazul

Hírek

2023. Május 26. 07:31, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mindent vittek, elfogták őket!

Mindent vittek, elfogták őket!

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat többrendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt két salgótarjáni férfival szemben.

A gyanú alapján a 21 éves férfi és 18 éves társa 2023. május közepéig hét lakaltan, vagy részben lakott ingatlan területére betört. Annak érdekében, hogy az épületekbe bejussanak különféle módszereket választottak, esetenként ajtókat, ablakokat és az azon lévő rácsokat feszítették be, vagy a lakatokat verték le. Az ingatlanok területéről vittek mindent, ami számukra értéket képviselt. Volt ahonnan kulcscsomót, kábeleket és vezetékeket loptak el, azonban volt olyan ingatlan is arany ékszereket, új szerszámgépeket és 3 millió forint készpénzt zsákmányoltak. Az ellopott tárgyak egy részét jóval áron alul értékesítették, másik részét fémhulladékként leadták, de elfordult olyan lopott tárgy, például egy gitár, amit összetörtek. A sértetteknek a két elkövető a lopással több, mint 6 millió forint kárt okozott, de az ingatlanokba történő bejutásuk során a rongálással is közel 100 ezer forint kárt okoztak.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság nyomozói a széleskörű adatgyűjtés eredményeként 2023. május 22-én a két férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. A hatóság tagjai a 21 éves és a 18 éves terheltet őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen.

Felhívjuk a figyelmet, hogy ne vásároljanak ismeretlen személytől bizonytalan származású, gyanúsan olcsón élelmiszereket, használati tárgyakat. Legyenek gyanakvóak, ha ismeretlenek becsöngetnek Önökhöz, vagy mellékutcákban, nagyobb üzletek közelében alkalmi vásárlási lehetőséget ajánlva kínálnak származási papírok nélküli új, vagy használt eszközöket. Ha ilyet látnak, vagy tapasztalnak, akkor értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, vagy az ingyenesen hívható 06/80/810-107 telefonszámon.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 11:35, péntek | Helyi

Online árult bájak!!!

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság üzletszerűen elkövetett kerítés bűntett miatt folytat eljárást egy 33 éves férfi ellen, aki nemcsak élettársát, hanem más nőket is közvetített szexuális szolgáltatások céljából.

2024. Június 14. 10:00, péntek | Helyi

Folytatódik a viharkárok felszámolása!

Csaknem háromszáz bejelentés érkezett hétfőn a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra az előző éjszakai vihar okozta károk miatt.

2024. Június 14. 09:00, péntek | Helyi

Pénteken kezdődik a Balaton Piknik.

A nemzetközi előadók és magyar zenekarok fellépése mellett napközben a város ismert és rejtett érdekességeit, éttermeit, kávézóit lehet felfedezni, de piacok és vezetett túrák is várják az érdeklődőket a tihanyi Balaton Pikniken jú

2024. Június 14. 08:44, péntek | Helyi

Péntektől szól a Nemzeti Sportrádió!!!

Pénteken reggel hat órakor szólal meg először a közmédia új rádiócsatornája, a Nemzeti Sportrádió, Csisztu Zsuzsa, Risztov Éva és Szécsi Zoltán műsorvezetésével.