Városlista
2024. október 10, csütörtök - Gedeon

Hírek

2012. Március 23. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Megalakult a Kínai Magyar Üzleti Tanács Nógrád Megyei Tagozata

Megalakult a Kínai Magyar Üzleti Tanács Nógrád Megyei Tagozata

A megyei VOSZ által kezdeményezett tagozat Guizhou tartomány és Nógrád megye között szeretné feltárni és megvalósítani a gazdasági, turisztikai és kulturális együttműködési lehetőségeket.

Gazsi Ferenc, a tagozat elnöke, a VOSZ megyei vezetője és Bablena Ferenc titkár, Nógrád Megye Önkormányzatának alelnöke felidézte: a két térség 2011 első felében vette fel a kapcsolatot, tavaly nyáron nógrádi delegáció utazott a 40 millió lakosú Guizhouba, ahol testvérkapcsolati megállapodást kötöttek.
Lőrincze Péter, a január 17-én alakult országos Kínai Magyar Üzleti Tanács (KMÜT) vezetőségi tagja elmondta, hogy várhatóan márciusban megalakul a KMÜT kínai tagozata is.
A konkrét együttműködési lehetőségeket sorolva kiemelte: kínai bútorgyárak szívesen használnának fel magyar fát, jelenleg Kolumbiában vásárolnak erdőket. Lőrincze Péter szerint lehet találni a nógrádi térségben olyan bútorgyárat, amely hajlandó lenne kínai licenc alapján kínai bútort gyártani európai uniós piacra.
Hangsúlyozta, hogy az élelmiszeripar és a mezőgazdaság is jó területe lehet a kapcsolatoknak, mivel a XII. Kínai Fejlesztési Terv nem az exportot nevezte meg a növekedés motorjául, hanem a belső fogyasztást.

Címkék: Guizhou

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 09. 11:13, szerda | Helyi

Zengő Árpád újságíró, szerkesztő-riporter - hogy is volt ez?

Zengő Árpád szerkesztő-riporter a Magyar Rádió és más országos hírcsatorna állandó munkatársaként, hosszú évtizedeken keresztül, Nógrád és Heves megye hírmondója volt.

2024. Október 07. 16:57, hétfő | Helyi

Jókai Mór rokona, Jókay-Ihász Lajos etette az első amerikai űrhajósokat

Miután az űrversenyre rákapcsolva a NASA elindította a Mercury-programot, 1961-ben elérkezettnek látta az időt az első emberes űrrepülésekhez. Abban az évben két asztronauta, Alan Shepard és Virgil Grissom is sikeresen megjárta az űrt,

2024. Október 07. 16:45, hétfő | Helyi

Forradalmasíthatja a telefon- és elektromosautó-gyártást egy új akkumulátortechnológia

Jelenleg a lítiumion-akkumulátorok számítanak az elektromos járművek, repülőgépek és okostelefonok energiaellátása sztenderdjeinek, elsősorban magas teljesítményük miatt. Azonban van egy jelentős hátrányuk:

2024. Október 07. 16:25, hétfő | Helyi

Az első állandó, Hold körül keringő bázis

Alakul a NASA fejlesztése: hamarosan új űrállomás áll majd üzembe. A NASA Gateway holdi űrállomásának egyik kulcsfontosságú modulja fontos teszteket teljesített,