Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Március 23. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Megalakult a Kínai Magyar Üzleti Tanács Nógrád Megyei Tagozata

Megalakult a Kínai Magyar Üzleti Tanács Nógrád Megyei Tagozata

A megyei VOSZ által kezdeményezett tagozat Guizhou tartomány és Nógrád megye között szeretné feltárni és megvalósítani a gazdasági, turisztikai és kulturális együttműködési lehetőségeket.

Gazsi Ferenc, a tagozat elnöke, a VOSZ megyei vezetője és Bablena Ferenc titkár, Nógrád Megye Önkormányzatának alelnöke felidézte: a két térség 2011 első felében vette fel a kapcsolatot, tavaly nyáron nógrádi delegáció utazott a 40 millió lakosú Guizhouba, ahol testvérkapcsolati megállapodást kötöttek.
Lőrincze Péter, a január 17-én alakult országos Kínai Magyar Üzleti Tanács (KMÜT) vezetőségi tagja elmondta, hogy várhatóan márciusban megalakul a KMÜT kínai tagozata is.
A konkrét együttműködési lehetőségeket sorolva kiemelte: kínai bútorgyárak szívesen használnának fel magyar fát, jelenleg Kolumbiában vásárolnak erdőket. Lőrincze Péter szerint lehet találni a nógrádi térségben olyan bútorgyárat, amely hajlandó lenne kínai licenc alapján kínai bútort gyártani európai uniós piacra.
Hangsúlyozta, hogy az élelmiszeripar és a mezőgazdaság is jó területe lehet a kapcsolatoknak, mivel a XII. Kínai Fejlesztési Terv nem az exportot nevezte meg a növekedés motorjául, hanem a belső fogyasztást.

Címkék: Guizhou

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:00, szerda | Helyi

Őrizetben a bolti tolvaj!

Válogatás nélkül lopott el különféle árucikkeket üzletekből az a salgótarjáni nő, akit a rendőrök őrizetbe vettek.

2024. Május 08. 12:00, szerda | Helyi

Magyar-Szlovák határmegbízotti értekezlet Nógrád vármegyében

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője fogadta JUDr. Jozef Levčik ezredest, a Szlovák Köztársaság Besztercebánya Kerületi Határmegbízottját, valamint Ing. Peter Csejtey ezredest a

2024. Május 08. 08:50, szerda | Helyi

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt.

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti - közölte az Útinform.

2024. Május 08. 08:00, szerda | Helyi

Felszakadozik a felhőzet.

Kezdetben többfelé lehet eső, zápor, délen zivatarok is kialakulhatnak, majd a nap második felében egyre kisebb területre korlátozódik a csapadék.