Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2013. Január 10. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Még vizsgálják, hogy mi okozta a készenléti szervezetek rádiós rendszerének meghibásodását

Még vizsgálják, hogy mi okozta a készenléti szervezetek rádiós rendszerének meghibásodását

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta hétfő délután a rendőrség, a mentők és a tűzoltók rádiós rendszerének leállását. Nógrád megye egyes részein is probléma volt.

A készenléti szervezetek EDR-rendszerét üzemeltető Pro-M Zrt. az MTI-vel közölte: hétfőn a főváros és két közeli megye területét érintő szolgáltatás-kiesés a készenléti szervezetek kommunikációs rendszerében több mint egy órán át tartott. Ez - mint írták - az érintett szervek kommunikációjában nem okozott fennakadást.
A rendszert üzemeltető Pro-M Zrt. a rendszer szállítójának bevonásával a hibát rövid idő alatt elhárította. A problémáról a felhasználó készenléti szervezeteket és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) illetékes szervét, az Országos Informatikai és Hírközlési Főügyeletet tájékoztatták.
A hiba okát a Pro-M Zrt. a szállító bevonásával kivizsgálja - írta a cég közleményében.
Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata az MTI érdeklődésére úgy tájékoztatott: az EDR-rendszerben rövid ideig tartó, Budapest, Pest megye és Nógrád megye egyes területeit érintő hiba lépett fel. A szolgáltatás rövid időn belül helyreállt. A rendőrség a feladatait egyéb kommunikációs eszközökkel teljes mértékben ellátta - hangsúlyozták.
Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a kárhelyszín és a központ közötti kapcsolat állt le. Amíg a rendszer nem működött, két jelzés érkezett a fővárosi tűzoltókhoz. A káresemények felszámolásában nem volt fennakadás, a kommunikációt szolgálati mobiltelefonokkal oldották meg a tűzoltók. A kapcsolat nem sokkal fél 5 után helyreállt.
Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt közölte, hogy a rádiós rendszer leállása alatt az érintett területek egyikéből sem érkezett riasztás. Egy Pest megyei helyszínen voltak kint a tűzoltók, és mobiltelefonon tartották a kapcsolatot a központtal.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt közölte, hogy az ellátásban nem volt fennakadás. A hiba elhárításáig a mentésirányítók a mentőegységekkel az üzemzavar esetére meghatározott módon, mobiltelefonokon tartották a kapcsolatot

Címkék: készenléti

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 19. 08:24, péntek | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Helyi

Sok napsütés, kevés felhő, folytatódó kánikula.

Hajnalban nyugaton néhol szemerkélhet az eső, majd napközben többnyire a napsütés lesz túlsúlyban.