Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 09. 05:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/fotó:balaska márk

Még kellhet az esernyő!

Még kellhet az esernyő!

Foltokban párássá, ködössé válik a levegő.

Vasárnap virradóra foltokban párássá, ködössé válik a levegő, majd délelőtt még többfelé lesz zárt a felhőzet. Napközben szakadozik, gomolyosodik, csapadékra elszórtan számíthatunk kisebb eső, záporok formájában. Néhol nyugaton és északon havas eső, hózápor nem kizárt. Gyenge, mérsékelt lesz az északias szél. Hajnalban -2, +4 fokot mérhetünk, napközben 9-15 fokot mutathatnak a hőmérők, enyhülés kezdődik.

Húsvéthétfő reggelén helyenként párás, ködös lehet a levegő. Többórás napsütésre többfelé számíthatunk, keleten, délkeleten lesz több felhő helyenként záporokkal. Az északias szél feltámad, néhol felerősödik. A hajnali fagy még nem szűnik meg teljesen, délután a maximumok 11 és 17 fok között alakulnak.

Kedden hidegfront érkezik: nyugat felől megnövekszik a felhőzet és délután északnyugat felől többfelé elered az eső. Legtovább keleten tart ki a napos idő. Az északi tájakon feltámad a szél. Kora tavaszias időben lehet részünk, délután 13-19 fokig melegszik a levegő.

Szerdán ismét sok felhő lesz felettünk, de csak kevés helyen fordul elő csapadék. A Dunántúlon és északon, északkeleten élénk, erős lehet a délies szél. Délután 15-20 fok ígérkezik.

Csütörtökön többfelé valószínű eső, zápor, néhol akár zivatar. Élénk, erős lesz a légmozgás. Nyugaton visszaesik a hőmérséklet, 10 és 20 fok között alakulnak a maximumok.

Orvosmeteorológia

Vasárnap nem érkezik front, a reggeli órákban a párás, ködös hideg idő okozhat ízületi fájdalmakat.

Helyenként szakadozik a felhőzet, az előbújó napsugarak pozitív hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, öltözzünk melegen, rétegesen, könnyen megfázhatunk! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tiszafafélék alacsony
Kőris alacsony
Nyár alacsony
Juhar alacsony
Fűz alacsony
Gyertyán alacsony
Nyír alacsony
Gombák nincs
Alacsony pollenterhelés várható

Az elmúlt napokban a lehűlés hatására a pollenterhelés viszonylag alacsony volt, azonban egyre több allergén növény virágpora van jelen a levegőben.

A nyír, a fűz és a kőris pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja általában a közepes, a ciprus- és tiszafafélék, a nyár, a juhar, a gyertyán és a platán virágporának mennyisége az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Fotó: (Csak ki tavaszodik....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.