Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Augusztus 22. 07:00, kedd | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/METKÉP

Másodfokú hőségriadó!!!

Másodfokú hőségriadó!!!

Délebbre szinte zavartalan lesz a napsütés, északabbra már lehet némi felhő az égen.

Kedden A délutáni gomolyokból elsősorban északkeleten fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar. Mérsékelt, északkeleten néhol élénk lehet az északias szél. Hajnalban 16-21, délután 30-36 fokot mérhetünk.

Szerdán gyakrabban zavarhatják meg fátyol- és gomolyfelhők a napos időt. A megnövekvő gomolyokból elszórtan - elsősorban északkeleten és a Dunántúlon - alakulhatnak ki záporok, zivatarok és ezek környezetében erős széllökések lehetnek. Délután 30-36 fok valószínű.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, kis eséllyel egy-egy záporral. Mérsékelt, néhol élénk északkeleti, keleti szél fújhat. Egy hullámzó front északon mérsékli pár fokkal a hőséget, a csúcsértékek 28-35 fok között alakulnak.

Pénteken északnyugat felől felhősáv vonul át felettünk, de számottevő csapadék nem várható. A déli-délnyugati szél északnyugaton átmenetileg megélénkülhet, 29-33 fokra készülhetünk. A hétvégén egy markánsabb hidegfront hozhat nagyobb változást az időjárásban.Orvosmeteorológia

Kedden front továbbra sem lesz felettünk, a fülledt, meleg időjárásnak köszönhetően keringési problémák, fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás előfordulhat.

Sokaknál fáradékonyság, dekoncentráltság, rossz közérzet felléphet.

Az egyre melegedő éjszakák miatt alvászavarok, álmatlanság előfordulhat.

10 és 16 óra között az UV-sugárzás erős, nagyon erős fokozatot ér el, ezért figyeljünk bőrünk fokozott védelmére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint a forró időben ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék magas
Útifű alacsony
Kenderfélék magas
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű magas
Gombák magas
Parlagfű és csalánfélék

A következő napokban a meleg idő miatt a pollenterhelés tovább erősödhet.

A parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja magas-nagyon magas szintet érhet el, emiatt erősebb tünetek is jelentkezhetnek a parlagfűre allergiások körében.

A csalánfélék és a kenderfélék pollenjei magas szinten vannak jelen a levegőben.

Alacsony-közepes szintet érhet el az üröm pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

Az útifű és a libatopfélék pollenjei alacsony, esetenként közepes szinten lehetnek jelen.

A kültéri allergén gombák spóraszáma magas-nagyon magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.