Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2024. Január 05. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Marad az enyhe idő!

Marad az enyhe idő!

Eleinte fátyol-, majd vastagabb felhők érkeznek nyugat felől.

Pénteken Késő délután, este nyugaton és északon kisebb eső, zápor helyenként kialakulhat. A délies szél a Dunántúlon élénk lehet. Folytatódik az enyhe idő: a legmelegebb órákban 8 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétvégén egy mediterrán ciklon hoz többfelé csapadékot. Szombaton sokfelé esőre, záporokra van kilátás helyenként élénk széllel. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, napközben 5 és 15 fok között alakulnak a maximumok. Az ország északi felén visszaesik a hőmérséklet, míg délen enyhe marad az idő.

Vasárnap az ország nyugati, északnyugati felén számíthatunk főleg esőre, északon és nyugaton pedig többfelé hóba, havas esőbe vált a csapadék, néhol ónos eső nem kizárt. Többfelé erős, viharos lehet az északias szél. Reggel -1 és +8 fok között alakulhat a hőmérséklet, majd délután csupán egy-két fokot emelkedhet a hőmérséklet.

Hétfőre beáramlik a hideg, csípős reggelre ébredhetünk: mindenhol fagyni fog, északon -10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben elszórtan szállingózhat a hó, illetve hózáporok alakulhatnak ki, majd este észak felől szakadozni kezd a felhőzet. Erős, viharos marad az északias szél, délután legfeljebb néhol enyhül fagypontig a levegő.


Vasárnap újra havazhat

A következő napokban folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, havazás továbbra sem jön. Téliesebb fordulat leghamarabb hétvégén jöhet, vasárnap nyugat-északnyugat felől egyre többfelé váltja majd havazás az esőt.

Orvosmeteorológia

Pénteken nem érkezik front, de az enyhe idő melegfronti tüneteket produkálhat.

Bágyadtabbak, tompábbak lehetünk, éjjel alvászavar, napközben tartós fáradtság jelentkezhet.

Fejfájás, görcsös fejfájás előfordulhat.

A szeles dunántúli tájakon fokozódhatnak a tünetek.

Öltözzünk rétegesen, továbbá immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken legfeljebb kevés eső, kisebb zápor okozhat főként a nyugati és északi tájakon csúszós, vizes útszakaszokat.

A Dunántúlon élénk szél csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 16:50, szerda | Helyi

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: legördült a zalaegerszegi gyártósorról a honvédség első magyar gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjár

Legördült a zalaegerszegi gyártósorról a Magyar Honvédség első magyarországi gyártású Lynx KF-41 gyalogsági harcjárműve jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán Zalaegerszegen, a Rheinmetall gyárában tartott rendezvényen.

2024. Július 24. 15:00, szerda | Helyi

Megemlékezés és emlékérem átadás.

Ünnepi állománygyűlés keretében adták át a néhai rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes tiszteletére alapított emlékérmet.

2024. Július 24. 14:00, szerda | Helyi

Tusványos - Azbej Tristan: korunk legnagyobb emberi jogi válsága a keresztényüldözés.

Korunk legnagyobb emberi jogi válságának nevezte a keresztényüldözést Azbej Tristan, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.

2024. Július 24. 09:00, szerda | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.