Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Február 07. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Marad a szeles, kora tavaszias idő.

Marad a szeles, kora tavaszias idő.

A felhőátvonulások mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd délután, este északnyugatra, északra vastagabb felhők érkezhetnek,

Szerdán Néhol kisebb eső előfordulhat. Az ország nagy részén élénk, északkeleten és délen, délnyugaton erős, helyenként viharos lesz a nyugati-délnyugati szél. Reggelre a kevésbé szeles tájakon pára, köd képződhet. Hajnalra -1 és +7 fok közé csökken, napközben pedig 11 és 18 fok közé melegszik levegő.

Csütörtökön északon, északkeleten lesz több felhő az égen, itt néhol kisebb eső is előfordulhat, máshol csak időnként zavarhatják felhők a napsütést, csapadék nem várható. A Dunántúl északi felét leszámítva élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Kora reggel 0, +7, délután 12-18 fokot mérhetünk.

Pénteken általában felhős időre van kilátás, északon, északkeleten kisebb eső, futó zápor kialakulhat. Több napsütés délen, délkeleten valószínű. Többfelé élénk, erős, a Dunántúlon nagy területen viharos lesz a délnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 10 és 19 fok között alakul, az északi határ közelében mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Szombaton gyakran takarhatják felhők a napot, de számottevő csapadék sehol sem valószínű. A kifejezetten enyhe hajnalt követően a szeles időben napközben 13 és 20 fok közé melegedhet a levegő.

Vasárnap 11 és 20 fok közötti maximumokra, továbbra is sokfelé szeles időre számíthatunk. Keleten lesz melegebb és több napsütés, a Dunántúlon több felhő és itt eső, záporok is több helyen kialakulhatnak.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem várható fronthatás, de az évszakhoz képest enyhébb idő miatt melegfronti tünetek jelentkezhetnek, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság és vérnyomás-ingadozás előfordulhat, felerősödhetnek a gyulladásos panaszok.

A szelesebb déli-délnyugati és északkeleti tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet, romolhat a hő- és komfortérzet.

Gyakoribbak lehetnek a szédüléses panaszok és rosszullétek.

Öltözzünk rétegesen, a reggeli órákban könnyen megfázhatunk.

A napos tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán említésre méltó csapadék továbbra sem várható, így alapvetően száraz utakra számíthatnak a közlekedők.

Reggelre a kevésbé szeles nyugati-északnyugati tájakon és a főváros környékén foltokban pára, köd képződhet, ami miatt átmenetileg jelentősebb mértékben romolhatnak a látási viszonyok.

A nyugati-délnyugati szél sokfelé élénk, északkeleten és délen, délnyugaton erős, néhol viharos lesz, ami jelentősebb mértékben ronthatja a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Az évszakhoz képest melegebb idő miatt figyelmetlenebbek, dekoncentráltabbak lehetünk, érdemes lesz fokozott figyelemmel közlekedni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.