Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 06. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Majer Dániel/TRP MEDIA

Már zajlanak a munkálatok a 2026-ra megújuló Hungaroringen.

Már zajlanak a munkálatok a 2026-ra megújuló Hungaroringen.

Videónkból kiderül, hogy miként fog kinézni a 2026-ra teljesen megújuló Hungaroring, valamint az is, hogy már most fontos korszerűsítés zajlik a Forma-1-es Magyar Nagydíjnak otthont adó létesítményben.

A minap dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy 2026-ra teljesen megújul a Forma-1-es Magyar Nagydíjnak otthont adó pálya. Ez teljesen új főépületet, új garázsokat, paddockot, főlelátót és főépületet is jelent, mindez pedig előfeltétele annak, hogy a Liberty Media meghosszabbítsa a pálya 2027-ig érvényes szerződését, és egészen 2032-ig biztosítsa a Magyar Nagydíj jövőjét.

És bár a Hungaroring külsejét érintő munkálatok várhatóan csak a 2024-es Magyar Nagydíj után kezdődnek meg, már most is folyamatban van a nézők számára nem látható, ám a modernizálás részét képező, a fentebb említett változásokhoz hasonlóan rendkívül fontos közműfelújítás is.

„Kicsit visszatekintve a Hungaroring múltjára, azt tudjuk, hogy 1985. október 1-től nyolc hónap alatt szocialista nagyvállalatok rohamtempóban építették ezt az építményt. Gyakorlatilag a teljes közmű és az egész infrastruktúra olyan állapotban van, amely közel s távol sem felel meg az FIA követelményeinek” – nyilatkozta Gyulay Zsolt a sajtótájékoztatón, majd elmondta, hogy a 3-as és a 6-os kanyar között a gyengeáramú alapépítmény kivitelezési munkálatai folynak, míg az 5-ös és a 12-es között a vízvezetéket építik. Úgy véli, ha sikerül felváltani az elavult rendszert, akkor az újjal 40-50 évig el lehetne látni az igényeket.

----------
ADJUNK MINÉL TÖBBET, MINÉL TÖBBEKNEK - InfoNógrád híroldal csoport / https://www.facebook.com/groups/infonograd .
#InfoNógrád #programajánló #megvitatjuk #megbeszéljuk #NógrádInfo #hírek #hírcsatorna #érdekességek #események #videók #programok #online #Balassagyarmat #Bátonyterenye #Pásztó #Rétság #Salgótarján #Szécsény #Nógrádvármegye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.