Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2014. Július 07. 07:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Madách-tárlat a Dornyay Múzeumban

Madách-tárlat a Dornyay Múzeumban

Madách Imréről szóló kiállítás nyílt Salgótarjánban, a Dornyay Béla Múzeumban. A szeptember közepéig látható tárlat Szabó József evangélikus püspök Madách-hagyatéka.

Az egykor Balassagyarmaton szolgáló lelkész gyűjteményét az író halálnak 150. évfordulója alkalmából mutatják be a nógrádi megyeszékhelyen. A Madách-relikviákat gyűjtő és az életművet irodalomtörténészként is gondozó evangélikus püspök teljes gyűjteménye egyébként mintegy nyolcezer darabból áll. A mostani válogatásban szerepel többek között „Az ember tragédiája" Madách Imre által aláírt, első kiadású kötete, egy Japánban kiadott, háromkötetes Madách-könyv, de bemutatnak a Nemzeti Színház Tragédia-előadásain készült felvételeket is, amelyek közül az első 1883. szeptember 21-én készült.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: Madách

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.