Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Január 20. 06:31, péntek | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Madách Imrére emlékeztek Balassagyarmaton

Madách Imrére emlékeztek Balassagyarmaton

Madách Imrére emlékeztek Balassagyarmaton születésének 189. évfordulóján csütörtökön.

Nógrád megye hagyományos Madách-napi ünnepségén átadták a megyei önkormányzat Madách-díjait. Az idei kitüntetett Jankovics Marcell rajzfilmrendező és Kerényi Imre rendező. Az elnöki különdíjat Banda Ádám hegedűművész vehette át.
Jankovics Marcell többek között vezető rendezője volt a Gusztáv, a Magyar népmesék és a Mondák magyar történelemből című sorozatoknak. 1989 óta kisebb-nagyobb megszakításokkal dolgozott Az ember tragédiája animációs filmváltozatán, mely 2011-ben készült el.
Kerényi Imre filmes munkái közé tartozik a Tévedések vígjátéka, a Hosszú előszoba. Pályája során a magyar drámairodalom olyan kiemelkedő darabjainak színházi rendezése fűződik nevéhez, mint például Katona József Bánk bánja. Rendezései között kiemelt helyet foglal el Madách Imre örökérvényű drámai költeménye, Az ember tragédiája.

Címkék: Madách

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 15:45, csütörtök | Helyi

Szerbiában elfogtak egy férfit, aki az elnök megölésével fenyegetőzött.

Elfogtak egy zombori férfit csütörtökön, aki a közösségi médiában Aleksandar Vucic köztársasági elnök meggyilkolásával fenyegetőzött - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Május 16. 09:10, csütörtök | Helyi

Maruzsa Zoltán: idén 200 ezer notebook kerül az iskolákba.

Két éve 120 ezer digitális eszköz beszerzése történt meg, tavaly 140 ezer eszközé, az idén pedig 200 ezer notebook kerül a magyar általános és középiskolákba szerte az országban.

2024. Május 16. 08:54, csütörtök | Helyi

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvétel.

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén.

2024. Május 16. 08:21, csütörtök | Helyi

Megállapodással deklarálták az együttműködést.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, és a Balassagyarmati Fegyház és Börtön parancsnoka egységes szerkezetbe foglalta a két szervezet megújított együttműködési megállapodását.