Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Június 22. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Ma kezdődik a Bánki Nyár

Ma kezdődik a Bánki Nyár

A Benkó Dixieland Band koncertjével kezdődik szombaton a Bánki Nyár augusztus közepéig tartó rendezvénysorozata.

A nyitóprogram egyben a vízi színpad befedését segítő jótékonysági koncert - tájékoztatta az MTI-t a Nógrád megyei Bánk község polgármestere.
Ivanics András elmondta: a Benkó Dixieland Band állandó résztvevője a bánki Louis Armstrong Jazzfesztiválnak is, és mivel ezt a programot legközelebb csak jövőre rendezik meg, az együttes felajánlotta, hogy idén jótékonysági koncertet adnak, hogy segítsék a vízi színpad befedését.
A zenekar Las Vegastól New Orleansig című koncert jegybevételének ötven százalékával járul hozzá az építés költségeihez, ezzel is segítve a Bánki Nyár, azon belül a dzsesszfesztivál programjainak időjárástól független megrendezését - tette hozzá a polgármester.
Július 6-án a Blues Fathers lép fel Bánkon a rock és a blues világslágereivel, egy héttel később mulatós estet rendeznek Kaczor Ferivel, Szandival, valamint Csocsesszel és zenekarával. Augusztus 9-én a Neoton Família ad koncertet.
Augusztus másodikán a Turay Ida Színház előadásában láthatják az érdeklődők a Sugar - Van, aki forrón szereti című film musicalváltozatát.
A hagyományos folklór fesztivált és nemzetiségi találkozót július utolsó vasárnapján rendezik meg. A programsorozat augusztus 18-án zárul a Szent István napi ünnepséggel. Aznap este mutatják be a Sziget Színház előadásában a Mátyás, az igazságos című rockoperát, amit tűzijáték, majd hajnalig tartó utcabál követ.
A programsorozat keretében rendezik az V. Bánkitó fesztivált, amelyen július 19. és 21. között több mint ötven zenei formáció lép fel, civil szervezetek, művészeti csoportok és alkotóközösségek pedig kiállításokat, színházi előadásokat, szabadegyetemi előadásokat szerveznek.

Címkék: Bánki nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...