Városlista
2024. augusztus 1, csütörtök - Boglárka

Hírek

2015. Február 22. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd

Lovas vetélkedők a Téba Lovastanyán

Lovas vetélkedők a Téba Lovastanyán

A napokban rendezték meg a salgótarjáni Téba lovastanyán a II. Téba lovas ügyességi és díjugrató játékokat. A rendhagyó rendezvény a Téba Lovasegyesület tulajdonosa, Rákos Tamás támogatásával valósult meg.

Az időjárás kedvezett a versenyzőknek, így a tavalyi évhez hasonlóan nézők is akadtak bőven. A határon túlról Fülekről érkeztek lovasok, de Szécsényfelfaluból, Balassagyarmatról, Ludányhalásziból, Pusztaszántóról, Pétervásáráról és Domonyról is akadtak nevezések, de természetesen a helyi indulók is szép számmal melegítettek a kezdés előtt. Összesen négy kategóriában indulhattak a jelentkezők, gyermek és felnőtt ügyességin, valamint 80 centis és 110 centis díjugratáson.
A gyermek ügyességi számban, 16 induló közt az első helyen a 16 éves Horváth Fanni (Téba) végzett, Lénával (53 mp). A második és a harmadik helyet Rozsdás nyergében érték el, a 13 éves Szigeti Pannát (54 mp), a 8 éves Ferencz Anna Flóra (Fülek) követte (58 mp). Külön említést érdemel Rákos Noémi (Téba), aki egyedül indult western stílusban, az ötéves Leila nevű Appalosa kancájával csak pár másodpercen múlt, hogy érmet szerezzen. A legkisebbek is bátran helyt álltak, Vilimi Luca (Téba) 7 évesen lovagolta végig a pályát Mary nevű kanca lovával.
A felnőtt ügyességi játékon a szervezők érdekes feladatokkal tették színesebbé a pályát, és Valentin nap alkalmából arra kérték az indulókat, hogy valami piros legyen feltüntetve rajtuk. A feladatokat párban kellett elvégezni, az asztal alatti átbújás után bort kellett tölteni a fiúknak, és tulipánt adni a lányoknak. A lovasok nagyon élvezték a különböző feladatokat, a leggyorsabbnak Sági Balázs (Téba) bizonyult, 1:41 perces idejével, Felleg nevű lovával. A második helyen Kósik Barbara (Téba) és párja végeztek (1:48), Lénával, míg a harmadik legjobb időt Ivádi Boglárka (Pétervására) érte el (2:24). Itt Szép Krisztián (Téba) érdemel külön említést, aki Szilaj nevű lován – pár hónapos lovastudás után – hiba nélkül tejesítette a pályát.
A 80 centis díjugratáson kilenc induló vett részt, közülük Rotter Dávid (Kóvári Lovasegyesület, Bgy.) 16 évesen, Ralf nevű lovával érte el az első helyezést, hibátlan pályát ment (39,98 mp). Másodikként Debrei Hanna (Pusztaszántó), szintén hibátlan pályával (41,52 mp) ért célba, harmadikként pedig Hadrik Ferenc (Héhalom, hibátlanul, 43,03 mp) zárt.
A 110 centis díjugratáson a pálya nagy kihívást jelentett a hét indulónak, hiszen nem született hibátlan eredmény. Az első helyen Fodor Flóra (Karancsberény) Pierot nevű lovával (53,54 mp) végzett, a második és harmadik helyet pedig Rotter Dávid vitte el, Rangos, illetve Ralf nevű lovával.
A szervezők a rendezvény után elmondták, hogy a tervek szerint jövőre is meg tudják majd rendezni a játékokat, amivel remélhetőleg hagyományt teremtenek.

Forrás: nogradsport.wordpress.com - Fotó: Szabó Péter

Címkék: Téba Lovastanya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 12:00, szerda | Helyi

Egy családi ház konyhája égett Salgótarjánban.

Tűz keletkezett egy családi házban kedd délután Salgótarjánban, a Karancs úton. A százhúsz négyzetméteres, kétszintes épület konyhájában keletkezett a tűz, a lángok az előszobát is érintették.

2024. Július 31. 11:21, szerda | Helyi

Balatoni Katalin: augusztus 1-jén megkezdődik a tankönyvek kiszállítása az iskolákba.

Augusztus 1-jén megkezdődik annak a 13 millió tankönyvnek a kiszállítása az iskolákba, amelyek a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) üllői raktárában várakoznak jelenleg.

2024. Július 31. 09:00, szerda | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 31. 08:15, szerda | Helyi

Sok-sok napsütés.

Szinte mindenhol zavartalan napsütésben lesz részünk, csapadék sehol sem várható.