Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Augusztus 08. 13:21, kedd | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Lopásból rablás és garázdaság!!!

Lopásból rablás és garázdaság!!!

A Szécsényi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás és csoportosan elkövetett garázdaság bűntett elkövetése miatt.

A nyomozás adatai szerint 2023. augusztus 4-én délben egy 14 éves varsányi fiatal és több családtagja bement Szécsény egyik vegyeskereskedésébe. A boltban egy napszemüveget helyezett a fejére és azzal fizetés nélkül kívánt távozni, azonban a bolt tulajdonosa felszólította, hogy vegye azt le és távozzon az üzletből. A fiatal ennek nem tett eleget és egy újabb napszemüveget vett le az állványról. Ekkor az üzletvezető megpróbálta elvenni a szemüveget, amit a fiatal nem engedett és lefogta az áruját védő tulajdonos kezét, azt csavargatta, majd a nyaka felé kapott és megütötte a napszemüveg megtartása érdekében.Ekkor a fiatalhoz csatlakoztak családtagjai és már együttesen szidalmazták és bántalmazták a portékáját védő kalmárt. A kereskedőnek sikerült kiszorítani az agresszív vevőket a boltból, akik a magukhoz vett és ellopott tárgyakkal dobálták, valamint köpködték és fenyegették a boltvezetőt. A család együttes erővel ismét behatolt a boltba, ahol már a félmeztelenre vetkőzött fiatalkorú a 32 éves édesanyjával és 21 éves nő rokonával együttesen támadtak a boltvezetőre, aki segítségére egy férfi érkezett. A Szécsényi Rendőrkapitányság egyenruhásai a helyszínre érkeztek, akik – a körülmények tisztázását követően – az utcán tovább balhézó fiatalt, annak édesanyját és a harmadik támadót elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, kihallgatták, majd őrizetbe vették.

A nyomozók a rablás és csoportos garázdaság bűntett miatt indult eljárásban előterjesztést tettek a három elkövető letartóztatásának indítványozására az ügyészségen, amelyet a bíróság elrendelt.

Buda Gábor r. alezredes
sajtószóvívő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.