Városlista
2023. szeptember 22, péntek - Móric

Hírek

2012. Március 22. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Álomkófic Endrefalván

Álomkófic Endrefalván

Endrefalván, a II. András Közösségi Házban 2012. március 24-én 16 órakor a Misztrál együttes Álomkófic címmel ad élő koncertet.

A népszerű együttes zenéje gyermeknek és felnőttnek egyaránt nagyszerű élmény: a főhős rakoncátlan fickó, aki csimpaszkodik, csiklandoz mígnem elaltat mégis.
Az együttes lemezről szóló vallomásában az olvasható: évek óta készültek arra, hogy egy olyan lemezt készítsenek a gyermekeknek, melyben a versek eggyé válnak a dallamokkal, a dallamok a gyermekekkel, s így a költészet észrevétlenül épülhet be az életükbe. A dalokat szívből írták apró gyermekeknek, kisiskolásoknak, nagyiskolásoknak, kamaszoknak és mindazoknak, akik megérzik bennük a körülöttünk élő világ sokszínűségét.
A koncert kapcsán pályázatot hirdettek a helyi óvodásoknak és iskolásoknak saját alkotások készítésére - vers, mese, rajz, bábu, vagy bármi más elkészített tárgy - ami megmutatja, milyennek képzelik el a gyerekek Álomkóficot.
Az elkészített alkotásokból kiállítást rendeznek a közösségi házban, melyet az együttes tagjai nyitnak meg a koncert előtt.
Dénes Katalin

Címkék: Álomkófic

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 21. 15:00, csütörtök | Helyi

Digitális automata központi ütközővel felszerelt vonatot mutatott be a Rail Cargo Hungaria Zrt.

Hat európai országot érintő tesztkörút keretében digitális automata központi ütközővel (DAC) felszerelt vonat érkezett Magyarországra - közölte a Rail Cargo Hungaria Zrt.

2023. Szeptember 21. 10:08, csütörtök | Helyi

Húszezer laptopot szállít a Delta Systems iskoláknak!

Két ütemben mintegy négymilliárd forint értékben 10-10 ezer laptopot szállít a Delta Technologies 100 százalékos leányvállalata, a Delta Systems Kft. budapesti, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Somogy és Baranya vármegyei köznevelés.

2023. Szeptember 21. 09:00, csütörtök | Helyi

Kerékpártúra Kopcsányi Ottó emlékére.

A többdiplomás pedagógus, Kopcsányi Ottó 2008. tól haláláig, 2019. április 5-ig irányította igazgatóként a Szondi életét, az iskola ezen időszakban több fejlesztéssel, korszerűsítéssel alapozta meg a szakképzés modernizációját, a

2023. Szeptember 21. 07:00, csütörtök | Helyi

Melegszik az idő!

Reggelre többségében az északi, északkeleti tájakon párássá, ködössé válhat a levegő, a Dunántúlon pedig helyenként előfordulhat gyenge eső, zápor.