Városlista
2024. július 13, szombat - Jenő

Hírek

2012. Március 22. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Álomkófic Endrefalván

Álomkófic Endrefalván

Endrefalván, a II. András Közösségi Házban 2012. március 24-én 16 órakor a Misztrál együttes Álomkófic címmel ad élő koncertet.

A népszerű együttes zenéje gyermeknek és felnőttnek egyaránt nagyszerű élmény: a főhős rakoncátlan fickó, aki csimpaszkodik, csiklandoz mígnem elaltat mégis.
Az együttes lemezről szóló vallomásában az olvasható: évek óta készültek arra, hogy egy olyan lemezt készítsenek a gyermekeknek, melyben a versek eggyé válnak a dallamokkal, a dallamok a gyermekekkel, s így a költészet észrevétlenül épülhet be az életükbe. A dalokat szívből írták apró gyermekeknek, kisiskolásoknak, nagyiskolásoknak, kamaszoknak és mindazoknak, akik megérzik bennük a körülöttünk élő világ sokszínűségét.
A koncert kapcsán pályázatot hirdettek a helyi óvodásoknak és iskolásoknak saját alkotások készítésére - vers, mese, rajz, bábu, vagy bármi más elkészített tárgy - ami megmutatja, milyennek képzelik el a gyerekek Álomkóficot.
Az elkészített alkotásokból kiállítást rendeznek a közösségi házban, melyet az együttes tagjai nyitnak meg a koncert előtt.
Dénes Katalin

Címkék: Álomkófic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 13. 14:03, szombat | Helyi

A FÜGEGTLENSÉG NAPJA FRANCIAORSZÁGBAN

1789 JÚLIUS 14. A franciák függetlenségi napja, 235 éve, a Bastille várbörtön lerombolásának és a francia forradalom kezdetének emlékére ünneplik.

2024. Július 13. 13:28, szombat | Helyi

Gobbi Hilda a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt

Gobbi Hilda Emília Gizella, Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a magyar színház- és filmtörténet egyik legérdekesebb, legeredetibb és legközkedveltebb alakja volt.

2024. Július 13. 13:08, szombat | Helyi

A borravaló és a szervizdíj között számos különbség van,

egyebek között az adózás módjában és önkéntes jellegében is. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy gondolják végig,

2024. Július 13. 09:21, szombat | Helyi

Filmtörténeti szenzáció: Az eredeti, 1923-as Egri csillagokból kerültek elő filmkockák

Megtalálták az 1923-ban készült Egri csillagok egyes képkockáit.