Városlista
2024. október 9, szerda - Dénes

Hírek

2012. Március 22. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Álomkófic Endrefalván

Álomkófic Endrefalván

Endrefalván, a II. András Közösségi Házban 2012. március 24-én 16 órakor a Misztrál együttes Álomkófic címmel ad élő koncertet.

A népszerű együttes zenéje gyermeknek és felnőttnek egyaránt nagyszerű élmény: a főhős rakoncátlan fickó, aki csimpaszkodik, csiklandoz mígnem elaltat mégis.
Az együttes lemezről szóló vallomásában az olvasható: évek óta készültek arra, hogy egy olyan lemezt készítsenek a gyermekeknek, melyben a versek eggyé válnak a dallamokkal, a dallamok a gyermekekkel, s így a költészet észrevétlenül épülhet be az életükbe. A dalokat szívből írták apró gyermekeknek, kisiskolásoknak, nagyiskolásoknak, kamaszoknak és mindazoknak, akik megérzik bennük a körülöttünk élő világ sokszínűségét.
A koncert kapcsán pályázatot hirdettek a helyi óvodásoknak és iskolásoknak saját alkotások készítésére - vers, mese, rajz, bábu, vagy bármi más elkészített tárgy - ami megmutatja, milyennek képzelik el a gyerekek Álomkóficot.
Az elkészített alkotásokból kiállítást rendeznek a közösségi házban, melyet az együttes tagjai nyitnak meg a koncert előtt.
Dénes Katalin

Címkék: Álomkófic

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 09. 11:13, szerda | Helyi

Zengő Árpád újságíró, szerkesztő-riporter - hogy is volt ez?

Zengő Árpád szerkesztő-riporter a Magyar Rádió és más országos hírcsatorna állandó munkatársaként, hosszú évtizedeken keresztül, Nógrád és Heves megye hírmondója volt.

2024. Október 07. 16:57, hétfő | Helyi

Jókai Mór rokona, Jókay-Ihász Lajos etette az első amerikai űrhajósokat

Miután az űrversenyre rákapcsolva a NASA elindította a Mercury-programot, 1961-ben elérkezettnek látta az időt az első emberes űrrepülésekhez. Abban az évben két asztronauta, Alan Shepard és Virgil Grissom is sikeresen megjárta az űrt,

2024. Október 07. 16:45, hétfő | Helyi

Forradalmasíthatja a telefon- és elektromosautó-gyártást egy új akkumulátortechnológia

Jelenleg a lítiumion-akkumulátorok számítanak az elektromos járművek, repülőgépek és okostelefonok energiaellátása sztenderdjeinek, elsősorban magas teljesítményük miatt. Azonban van egy jelentős hátrányuk:

2024. Október 07. 16:25, hétfő | Helyi

Az első állandó, Hold körül keringő bázis

Alakul a NASA fejlesztése: hamarosan új űrállomás áll majd üzembe. A NASA Gateway holdi űrállomásának egyik kulcsfontosságú modulja fontos teszteket teljesített,