Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2012. Október 08. 14:45, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Lift is van már a balassagyarmati szakrendelőben

Lift is van már a balassagyarmati szakrendelőben

Felújították a szakrendelőt Balassagyarmaton: a fejlesztést európai uniós támogatással, 37,5 millió forintból valósították meg.

Kicserélték a régi nyílászárókat, és hőszigetelték a homlokzatot. A háziorvosi és a fogorvosi ellátás, valamint a központi ügyelet működik az épületben, amely a felújításnak köszönhetően már akadálymentes: felvonót építettek be ugyanis, valamint átalakították a bejáratot és a mosdót.
A két fogorvosi rendelő bútorzata is megújult, fogorvosi eszközöket is beszereztek.
Balassagyarmat önkormányzata 2010 nyarán - 90 százalékos támogatás mellett - 29,1 millió forint támogatásban részesült az Észak-Magyarországi Operatív Program, a Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg-szakellátás korszerűsítése című pályázati kiírás keretében. A projekt az általános forgalmi adó mértékének emelkedése miatt többlettámogatást is kapott, így 37,5 millió forintos beruházás összesen 29,5 millió forint európai uniós támogatással valósult meg.

Címkék: szakrendelés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:30, szerda | Helyi

A cél: két évről két hónapra rövidíteni az egészségre iszonyúan kockázatos Mars-utazást

A NASA a következő évtizedben tervez űrhajósokat küldeni a Marsra. A jelenlegi technológiával az oda-vissza utazás évekig tart és ez, meg az elnyúló sugárdózis roppant megterhelésnek teszi ki az embert.

2024. Július 17. 17:55, szerda | Helyi

Tolnay Klári

110 éve, 1914-ben ezen a napon született Tolnay Klári – Tolnay Rozália, Rózsi néven. Gyerekkorában Mohorán egy nógrádi kis faluban éltek. Édesapja, Tolnay Lajos a Ganz-Mávag építészmérnökeként örökölte

2024. Július 17. 17:00, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Július 17. 12:00, szerda | Helyi

Uzsgyi, eltoltam.....

Ezt mondta a bátonyterenyei rendőröknek az a 19 éves mátraverebélyi fiatal, aki egy üzlet előtt hagyott elektromos rollert lopott el.