Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 10. 16:34, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI/LÉGIKÖZLEKEDÉS BÖRGÖND

Lezuhant egy repülőgép a börgöndi repülőnapon, ketten meghaltak.

Lezuhant egy repülőgép a börgöndi repülőnapon, ketten meghaltak.

Lezuhant az egyik, bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap - közölte a székesfehérvári önkormányzat kommunikációs központja.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben ketten a helyszínen életüket vesztették. Az önkormányzat a közleményében azt írta, hogy a baleset ismeretlen körülmények között történt, a tűzoltók és a mentők nagy erőkkel a helyszínen vannak.
A repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők.
Sajtóinformációk szerint egy Trojan típusú gép zuhant le. A repülőben ketten ültek, esélyük sem maradt a túlélésre, hiszen a gép felrobbant a földbe csapódáskor.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben ketten a helyszínen életüket vesztették, valamint négyen égési sérüléseket szenvedtek.
A sérültek ellátását a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg, majd három mentőhelikopter - Budaörsről, Balatonfüredről és Szekszárdról -, valamint több mentőautó is érkezett.

A mentők három súlyos sérültet - egy kislányt, egy nőt és egy férfit - mentőhelikopterekkel budapesti kórházakba, egy könnyebben sérült kisfiút pedig mentőautóval a székesfehérvári kórházba vittek - közölte Győrfi Pál.


A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.