Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2012. November 03. 10:05, szombat | Helyi
Forrás: infonograd

Lezárult a honismereti pályázat

Lezárult a honismereti pályázat

Lezárult a Nagy Iván Honismereti Pályázat.

A Nógrád Megyei Múzeumi Szervezet, a Nógrád Megyei Levéltár, a BGF Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Salgótarjáni Intézete és a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága által meghirdetett rangos versengésre november elsejéig lehetett leadni a pályaműveket, néprajzi, történeti, irodalom- és művészettörténeti, természet-tudományi, műemlékvédelmi, illetve gazdaság- és társadalomfejlesztés témakörben. Pályázni bármely - Nógrád megye történelmi és jelenkori határain belül végzett - önálló helyszíni gyűjtésen alapuló, levéltári kutatáson nyugvó, eredeti ismeret- és tényanyagot feltáró tanulmány beküldésével lehetett. A pályázaton ifjúsági és felnőtt kategóriában vehettek részt önálló és csoportban dolgozó kutatók, akik múzeumi gyűjtéssel, történetírással nem hivatásszerűen foglalkoznak. Egy pályázó több még nem publikált dolgozatot is benyújthatott. Eredményhirdetés december 13 –án lesz.

Címkék: Honismeret

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 06:21, csütörtök | Helyi

Nagy László

Nagy László költészetéből már a hatvanas években több mondat, verssor vált szállóigévé. A Ki viszi át a szerelmet című versről kis túlzással azt állíthatjuk,

2024. Július 17. 20:30, szerda | Helyi

A cél: két évről két hónapra rövidíteni az egészségre iszonyúan kockázatos Mars-utazást

A NASA a következő évtizedben tervez űrhajósokat küldeni a Marsra. A jelenlegi technológiával az oda-vissza utazás évekig tart és ez, meg az elnyúló sugárdózis roppant megterhelésnek teszi ki az embert.

2024. Július 17. 17:55, szerda | Helyi

Tolnay Klári

110 éve, 1914-ben ezen a napon született Tolnay Klári – Tolnay Rozália, Rózsi néven. Gyerekkorában Mohorán egy nógrádi kis faluban éltek. Édesapja, Tolnay Lajos a Ganz-Mávag építészmérnökeként örökölte

2024. Július 17. 17:00, szerda | Helyi

A Hold és az Antares együttállása lesz látható szerda este az égbolton.

Szabad szemmel is látható lesz Hold és az Antares csillag együttállása szerda este tíz órától az égbolton - tájékoztatta a Svábhegyi Csillagvizsgáló.