Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2014. Április 17. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd

Lelkek halásza a Kohász művelődési központban

Lelkek halásza a Kohász művelődési központban

Birtokba vehették az első csoportok a részben felújított Kohász Művelődési Házat Salgótarjánban.

Az idén 136 éves épület korszerűsítését másfél éve kezdte meg az új tulajdonos. A jászberényi székhelyű S-Hangár Kft. vezetője, Sólyomi Zoltán elmondta, cége erre a célra telephely fejlesztési programokat támogató pályázaton nyert ötvenmillió forintot. A felújítás első üteme, amely a színházi részt érintette, körülbelül százmillió forintba került. Bár az intézmény még nem nyitotta ki kapuit a széles nyilvánosság előtt és művelődésszervezőt sem alkalmaz, de a KiViSzI Színházi Műhely csoportjai a hónap elejétől már birtokba vették az épületet. Itt tartja foglalkozásait a színjátszók nagy csoportja, a stúdiósok, a bábcsoportjuk a tánccsoport, a közelmúltban alakult balett csoport és a suttogó kuckó is. Az első nyilvános esemény a művelődési házban a KiViSzI-sek „Lelkek halásza" című zenés előadása lesz április huszonhatodikán.

Forrás: radiofocus.hu

Vissza a kezdőlapra
Palóc blog
NAVinfó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 12:00, szombat | Helyi

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton.

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest.

2024. Július 27. 09:00, szombat | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Nyaralóidő, kánikula.

Napos, száraz időben lesz részünk, legfeljebb csak este sodródhat be kis eséllyel a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy zápor, esetleg zivatar.

2024. Július 27. 08:00, szombat | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.