Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 18. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Közúti balesetek és kéménytűz

Közúti balesetek és kéménytűz

Letért az úttestről, az árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó, Letért az úttestről és egy patakmederbe csapódott egy személyautó, Lerakódott korom és kátrány égett egy Petőfi Sándor úti családi ház kéményében.

Letért az úttestről, az árokba hajtott és a tetejére borult egy személyautó szerda délután a 2201-es számú úton, Patak és Dejtár között. A rétsági és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók a kerekeire állították, csörlő segítségével kivontatták az árokból, majd áramtalanították a járművet. A balesetben két ember volt érintett, egyiküket kórházba szállították a mentőszolgálat munkatársai.

Letért az úttestről és egy patakmederbe csapódott egy személyautó szerda délután Mátraszelén, a Táncsics úton. A bátonyterenyei hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei áramtalanították a járművet, majd a forgalom irányításában segédkeztek. A gépkocsiban csak a sofőr utazott, ő saját erejéből elhagyta a roncsot. Személyi sérülés nem történt.

Lerakódott korom és kátrány égett egy Petőfi Sándor úti családi ház kéményében szerda este Érsekvadkerten. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók és az Érsekvadkert Község Tűzoltó Egyesület önkéntesei eltávolították a kéményből az izzó részeket. Az egység felhívta a lakók figyelmét, hogy ne használják az égéstermék-elvezetőt ameddig azt kéményseprő szakember át nem vizsgálta. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Rétság KvŐ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:29, szombat | Helyi

Móra Ferenc

1879. július 19.-én Kiskunfélegyházán született Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája.

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.