Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 12. 09:15, péntek | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Közúti baleset és szabadtéri tűz.

Közúti baleset és szabadtéri tűz.

Összeütközött két személyautó csütörtök délelőtt a 22-es főúton. Száraz fű égett körülbelül háromszáz négyzetméteren.

Összeütközött két személyautó csütörtök délelőtt a 22-es főúton, Szécsény és Őrhalom között. A balesetben négy ember volt érintett, egyikük saját erejéből nem tudta elhagyni a roncsot. A szécsényi és a balassagyarmati hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével kiemelték a beszorult sérültet a gépkocsiból, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az egységek áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat munkatársai a négy sérültet kórházba szállították. Egyikükért mentőhelikopter érkezett.

Száraz fű égett körülbelül háromszáz négyzetméteren csütörtök este Magyargécen, az Arany János utcában. A Magyargéc Község Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei puttonyfecskendő segítségével megfékezték a lángokat. Az eset során anyagi kár nem keletkezett, nem sérült meg senki.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Fotók: Balassagyarmat HTP; Magyargéc ÖTE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:29, szombat | Helyi

Móra Ferenc

1879. július 19.-én Kiskunfélegyházán született Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája.

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.