Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Augusztus 05. 09:13, szombat | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Lecsapott a vihar Nógrád vármegyére!

 Lecsapott a vihar Nógrád vármegyére!

Reggel kilenc óráig tizenhat az éjszakai viharral kapcsolatos lakossági bejelentés érkezett a katasztrófavédelem Nógrád vármegyei főügyeletére szombaton.

A legtöbb esetben kidőlt fákhoz és leszakadt faágakhoz riasztották vármegyénk hivatásos és önkéntes tűzoltóit. Az egységek kézi erővel és motoros láncfűrésszel avatkoztak be a káreseteknél. Volt, ahol a gyalogosok és az autósok forgalmát akadályozták a leszakadt növényi részek, máshol elektromos és távközlési vezetékeket szakítottak le.

Becske és Magyarnándor között a vasúti sínekre dőlt egy fa, amelyre a szerelvény is ráhajtott. A balassagyarmati hivatásos tűzoltók eltávolították a vasúti pályáról a fát. Az eset során a sínek nem rongálódtak meg és a mozdony is folytatni tudta útját. Szuhán, a Kossuth úton egy nagy méretű fa elektromos vezetékeket szakított át, valamint egy családi ház kerítését is megrongálta. Itt a pétervásárai hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Palotáson, a Bajcsy-Zsilinszky úton egy családi ház pincéje telítődött esővízzel. A pásztói hivatásos tűzoltók szivattyú segítségével távolítják el a vizet a helyiségből.

A fent említett helyszíneken kívül Salgótarján, Pásztó, Nőtincs, Erdőkürt, Mátraszele, Ipolytarnóc, Nógrádmegyer, Ludányhalászi, Mátraverebély, Vizslás, Vanyarc és Szurdokpüspöki településeken is be kellett avatkozniuk vármegyénk hivatásos és önkéntes tűzoltóinak. A káresemények kezelése a vármegye több pontján jelenleg is folyamatos. Személyi sérülés egyik eset során sem történt.

Kapás Márton tű. főhadnagy
szóvivő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.