Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 06. 08:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedésbiztonsági tábor Szécsényben!

Közlekedésbiztonsági tábor Szécsényben!

Tartalmas és élménydús programokon vehetnek részt a diákok a rendőrök által szervezett ötnapos táborozás során.

A Szécsényi Rendőrkapitányság a Nógrád Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottsággal közös szervezésben 2023. július 3. és 7. között az idei évben is megrendezi nyári bűn- és balesetmegelőzési, közlekedésbiztonsági gyermektáborát az általános iskolai korosztály részére.

A táborban közel 15 diák vesz részt, akiknek a szervezők a hét folyamán a tartalmas és hasznos programok mellett játékos bűn- és balesetmegelőzési foglalkozásokat is tartanak.

A szakemberek segítségével a táborozók megismerhetik a legfontosabb gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat és jelzőtáblákat. A foglalkozásokon Ádám Linda rendőr főhadnagy, a rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója nemcsak a közlekedés, hanem a nyári szünet és a vízben tartózkodás veszélyeire is felhívta a gyermekek figyelmét és hasznos tanácsokat osztott meg velük a vakációs veszélyhelyzetek elkerülésével kapcsolatosan.

A gyerekek részére Sztréminé Szita Julianna rendőr főhadnagy, bűnmegelőzési főelőadó ismertette a legfontosabb tudnivalókat az áldozattá válás megelőzésére vonatkozóan. A programok között kiemelt helyet kapott a 112-es segélyhívószámmal kapcsolatos ismeretek bővítése, a közösségi oldalak biztonságos használata, valamint az internet, a közösségi média és az adatfeltöltések veszélyei.

A rendőrök a szakmai programokat szabadtéri játékokkal és egész napos kirándulásokkal egészítik ki, amelyek során a tanulók többek között a Szécsényi járás településeivel, természeti értékeivel és kultúrájával ismerkednek meg.

Tamás- Kovács Andrea r. őrnagy
sajtóreferens

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.