Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2012. Július 31. 11:38, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Kötelező lehet a biciklirendszám Ausztriában?

Kötelező lehet a biciklirendszám Ausztriában?

Kötelező lehet a biciklirendszám Ausztriában már a közeljövőben, hogy biztonságosabbá váljanak Bécs útjai - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

Az osztrák főváros polgármestere, Michael Häupl érdekesnek minősítette az ötletet, de közölte, hogy nem szabad elhamarkodottan dönteni.
"Egyelőre nem szeretném kommentálni a javaslatot, de biztos, hogy érdemes fontolóra venni" - mondta Häupl.
Christoph Chorherr a bécsi Zöld párt részéről haszontalannak bélyegezte a biciklik rendszámoztatását. Ellenvetései szerint hatalmas adminisztrációs teher lenne a több mint 1 millió bécsi kerékpár ellátása rendszámmal. Hozzátette, hogy Svájcban próbálkoztak már ugyanezzel, ám elvetették, miután még viszonylag közelről sem voltak olvashatók a túl kicsi rendszámtáblák.
A javaslatot ellenzők felvetik azt is, hogy nem kellene mindenkit pluszkiadással sújtani, amiért néhány kerékpáros nem tud viselkedni és túl vadul teker.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:58, péntek | Belföld

A veszprémi helyi közlekedésben áll forgalomba Magyarország első elektromos csuklós autóbusza

A veszprémi helyi közlekedésben áll forgalomba Magyarország első elektromos csuklós autóbusza, a V-Busz Kft. három elektromos járművel zöldíti a város közösségi közlekedését.

2024. Augusztus 02. 07:55, péntek | Belföld

Hétvégén meleg idő várható, záporokkal, zivatarokkal

Hétvégén meleg idő várható, de több helyen kialakulhat zápor, zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Augusztus 02. 07:46, péntek | Belföld

Dömötör Csaba: évi 60-80 milliárd forintot hozhat az országnak a reptér

A becslések szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a jövőben évente akár 60-80 milliárd forintot hozhat az országnak - írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön a Facebook-oldalán.

2024. Augusztus 01. 07:50, csütörtök | Belföld

OKF: ma indulnak a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába

Csütörtök reggel indulnak azok a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába, akik segítenek az erdőtüzek megfékezésében.