Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Február 26. 08:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Kora tavaszi idő kisebb esővel, záporral.

Kora tavaszi idő kisebb esővel, záporral.

Kezdetben északon és helyenként az Alföldön alakulhat ki eső, zápor, majd napközben már csak elszórtan számíthatunk átmenetileg kisebb esőre, záporra. Több tájegységünkön is több órára kisüt a nap.

Hétfőn Délután a Dunántúl és az északi tájak fölött lehet erősen felhős, helyenként borult az ég. A déli-délkeleti szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és helyenként délkeleten erős lesz. Hajnalra többfelé pára, köd képződhet. Reggelre 0 és 9 fok közé hűl le a levegő. Napközben tavaszias időben lesz részünk, 14-20 fokot mérhetünk délután, délkeleten, illetve keleten lehet a legmelegebb.

Kedden keleten, északkeleten számíthatunk hosszabb napos időszakokra, máshol sok felhő lesz az égen. Kisebb eső, zápor a délutáni és az esti órákban helyenként a Dunántúlon, valamint a középső tájakon alakulhat ki, néhol akár az ég is megdörrenhet. A délkeleti szelet több tájegységünkön kísérhetik élénk lökések. A minimumokok 2 és 9 fok között alakulnak, és helyenként pára, köd is képződhet a hajnali órákra. Délutánra 14 és 21 fok közé melegszik a levegő, a legmagasabb értékeket az Alföldön mérhetjük.

Szerdán változóan felhős-napos időben lesz részünk, csak elvétve alakulhat ki átmenetileg kisebb eső, zápor. Csak néhol élénkülhet meg a szél. Reggelre pára- és ködfoltok ismét kialakulhatnak. A csúcshőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken sok felhő lesz felettünk, de csak elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor. Csütörtökön sokfelé élénk lesz az északi-északkeleti szél, majd pénteken a délies szelet kísérhetik élénk, erős lökések. Délutánonként 13 és 20 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia

Hétfőn melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek, így az érzékenyek körében, fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

A naposabb időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre.

Reggel a hidegebb, illetve a párás, ködös tájakon élők körében átmenetileg a kopásos jellegű panaszok is felerősödhetnek.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn kezdetben északon és helyenként az Alföldön alakulhat ki eső, zápor, majd napközben már csak elszórtan számíthatunk átmenetileg csapadékra, így a közlekedőknek fel kell készülni arra, hogy vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatnak.

A déli-délkeleti szél többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és helyenként délkeleten erős lesz, mely csökkentheti a járművek menetstabilitását.

Hajnalban, reggel több tájegységünkön is pára, köd okozhat átmenetileg korlátozott látási viszonyokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 19. 08:24, péntek | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Helyi

Sok napsütés, kevés felhő, folytatódó kánikula.

Hajnalban nyugaton néhol szemerkélhet az eső, majd napközben többnyire a napsütés lesz túlsúlyban.

2024. Július 19. 08:00, péntek | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.