Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Május 21. 04:00, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ: BERENDI TIBOR

Kora nyárias meleg sok napsütéssel!

Kora nyárias meleg sok napsütéssel!

Kora nyárias időre készülhetünk sok napsütéssel.

Vasárnap Kisebb záporok, zivatarok néhol délen és északnyugaton fordulhatnak elő. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a keleti-északkeleti szél. Hajnalban 8-14, délután 24-29 fokot mérhetünk.

Hétfőn a napos idő mellett elszórtan, nagyobb eséllyel a déli országrészben alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. Hajnalban 7-14, délután 24-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden is marad a napos-gomolyfelhős idő, de délután északnyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet is. Délután és este főként északnyugaton alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Mérsékelt, északnyugaton élénk lesz a déli szél. Napközben 24-28 fok várható.

Szerdán egy hidegfront hatására többfelé fordulhat elő eső, zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső kísérheti. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, de zivatarok környezetében erős, akár viharos széllökések is lehetnek. A csúcshőmérséklet 22-28 fok között alakulhat.

Csütörtökön is több helyen záporos, zivataros időre van kilátás. Az északnyugati szél megélénkül. Délután 22-27 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Vasárnap is folytatódik a kora nyárias idő, melynek hatására melegfrontra érzékenyeknél migrén, dekoncentráltság, tompaság, fáradékonyság, vérnyomás-ingadozás, esetleg rosszullét továbbra is jelentkezhet, valamint felerősödhetnek.

A napos időben kellemes hő- és komfortérzetre számíthatunk.

Töltsünk több időt a szabadban 11 és 16 óra között azonban az UV-sugárzás elérheti az erős, akár a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Kőris nincs
Nyír nincs
Platán nincs
Tölgy alacsony
Pázsitfűfélék közepes
Eperfafélék alacsony
Fenyőfélék alacsony
Gombák alacsony
Erősödő pollenterhelés

Egyszerre nagyon sok növény virágpora található meg a levegőben, és a következő napokban a pollenterhelés erősödése várható.

Az eperfafélék pollenjei országszerte közepes, helyenként magas, a pázsitfűféléké és a fenyőféléké pedig alacsony-közepes koncentrációban vannak jelen a levegőben.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony tartományban alakul, de helyenként eléri a közepes szintet.

Fotó: Berendi Tibor (Végre itt a meleg nyári idö.....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.