Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2023. December 30. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Ködös reggel után kisüt a nap!

Ködös reggel után kisüt a nap!

A szombat sokfelé indul párásan, ködösen, majd napközben szinte mindenhol kisüt a nap a felhők közül.

Számottevő csapadék továbbra sem várható, legfeljebb szitálás, kezdetben esetleg ónos szitálás fordulhat elő a szürke, ködös tájakon. Helyenként élénk lesz a délnyugati, nyugati szél. Délután 6 és 14 fok között alakul a hőmérséklet, északon, északkeleten mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Szilveszter reggelén is sokfelé találkozhatunk párás, ködös tájakkal, helyenként szitálás, gyenge eső is kialakulhat, néhol ónos szitálás sem kizárt. Napközben felhősebb, borongósabb, illetve naposabb tájakkal is találkozhatunk. Kisebb eső, zápor helyenként az északi tájakon fordulhat elő, majd késő este északon és északnyugaton már többfelé szükség lesz az esernyőkre. A déli-délkeleti szél sokfelé élénk, a Dunántúlon többfelé erős lesz. A borongós, szürke tájakon 2-6, máshol 7-14 fokra van kilátás napközben.

2024. első napján egy hidegfront hoz kezdetben többfelé esőt, záporokat, néhol egy-egy zivatar sem kizárt, majd délután már csak keleten, északkeleten eshet, miközben egyre többfelé kisüt a nap. A kissé szeles időben 4 és 12 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kedden sok felhő lesz felettünk, de késő délutánig számottevő csapadék sehol sem valószínű. Feltámad a déli-délnyugati szél. A csúcsértékek 5 és 13 fok között alakulhatnak. Szerdán szeles, sokfelé csapadékos időre van kilátás. Ugyanakkor 7 és 14 fok közé melegedhet napközben a levegő.

Hójelentés
Bánkút 1 cm
Eplény 40 cm
Kékestető 1 cm
Mátraszentistván 45 cm


Nem várható havazás A következő napokban folytatódik az enyhe idő, havazás továbbra sem jön.

Orvosmeteorológia

Szombaton folytatódik a decemberhez képest enyhébb idő, emiatt a fokozottan érzékenyek körében az ország nagy részén továbbra is melegfronti tünetek jelentkezhetnek, migrén, gyulladásos panaszok és keringési problémák kialakulhatnak.

Ugyanakkor elsősorban az északi és az északkeleti tájakat egy hidegfront súrolja, de csak enyhébb tünetek jelentkezhetnek.

Az itt élők fejfájást, görcsös panaszokat is tapasztalhatnak.

A tartósabban ködös, nyirkos tájakon élők körében a kopásos eredetű ízületi panaszok felerősödhetnek, valamint bágyadtság, lehangoltság is előfordulhat.

Máshol a napos időszakok viszont jó hatással lesznek hangulatunkra, közérzetünkre, érdemes lesz kimozdulni egy nagyobb sétára, de vegyük vigyelembe azt is, hogy egyre többfelé romolhat a levegő minősége a nyugodt idő hatására.

Réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

A szombat sokfelé indul párásan, ködösen, helyenként tartósabban is megmaradhat a köd, emiatt jelentősebb mértékben romolhatnak a látási viszonyok.

Számottevő csapadék továbbra sem várható, legfeljebb szitálás, kezdetben esetleg ónos szitálás fordulhat elő a szürke, ködös tájakon, így számítani kell nedves, vizes, csúszós útszakaszokra is.

Helyenként élénk lesz a délnyugati, nyugati szél, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.