Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 17. 07:21, vasárnap | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Ködös reggel, felhős nappal.

Ködös reggel, felhős nappal.

Reggelre többfelé képződhet pára, köd, majd napközben sokfelé rövidebb-hosszabb időszakokra kisüt a nap, de lesznek tartósabban borongós, párás tájak is.

Vasárnap Számottevő csapadék sehol sem várható, de a párásabb, ködösebb tájakon szitálás, kezdetben ónos szitálás kialakulhat. A nyugatias szél helyenként élénk lehet. Reggel -5 és 0, kora délután 2 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, a borongósabb, tartósabban szürke tájakon mérhetjük az alacsonyabb maximumokat.

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, de az ország északkeleti harmadán többfelé beragadhat a pára, a köd, valamint a rétegfelhőzet. Csapadék nem várható, de a párás, ködös tájakon szitálás előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A borongós, tartósan párás, ködös tájakon 1 és 6, máshol 7 és 11 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Kedden ismét találkozhatunk naposabb, valamint tartósabban felhős, párás, ködös tájakkal. Számottevő csapadék ezen a napon sem várható, de a nyirkosabb tájakon szitálás előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a szél. A felhősebb, párásabb országrészekben 1-5, máshol 6-12 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.

Szerdán is többfelé indul párásan, ködösen a nap, de napközben azért sokfelé számíthatunk napos időszakokra is. Délután északnyugaton viszont kisebb eső előfordulhat. Helyenként megélénkül, néhol megerősödik a nyugati-északnyugati szél. A tartósabban felhős, nyirkos tájakon 1-5, máshol 6-10 fokra van kilátás.

Csütörtökön már több felhő lehet felettünk, de csak kevés helyen számíthatunk kisebb esőre. Csak néhol élénkülhet meg a szél. A maximumok 1 és 8 fok között alakulhatnak.

Hójelentés
Bánkút 16 cm
Eplény 60 cm
Kékestető 15 cm
Mátraszentistván 70 cm
Sátoraljaújhely 10 cm
Visegrád 5 cm

Havazás nem várható

A következő napokban nem várható jelentős mennyiségű csapadék, így havazásra sem kell számítani.

Orvosmeteorológia

Vasárnap elsősorban melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek a magasban zajló melegedés hatására, emiatt az érzékenyek körében migrén, tompaság, bágyadtság, dekoncentráltság előfordulhat, valamint felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A hideg reggeli órákban felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi problémák.

A tartósabban borongós, szürke, nyirkos tájakon élők hangulata, közérzete romolhat, valamint alacsony lehet a hő- és a komfortérzet.

A naposabb tájakon élők viszont energikusabbak lehetnek, illetve közérzetük is javulhat.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap sokfelé számíthatunk száraz utakra, de a párás, ködös tájakon szitálás, kezdetben ónos szitálás előfordulhat, így nedves, vizes, csúszós útszakaszokra is fel kell készülni.

A párás, ködös tájakon jelentősen romolhatnak a látási viszonyok.

A nyugatias szél helyenként élénk lehet, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.