Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2024. Január 31. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Ködös reggel, felhős délután.

Ködös reggel, felhős délután.

Reggelre többfelé képződik pára, köd, illetve zúzmarás köd, helyenként tartósabban is ködös maradhat az idő.

Szerda Napközben felhők érkeznek nyugat-északnyugat felől, változóan napos-felhős idő lesz a jellemző, de számottevő csapadék továbbra sem várható, viszont a ködös tájakon helyenként szitálás, ónos szitálás előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalra -9 és -2 fok közé hűl le a levegő. Napközben általában 4 és 9 fok között alakul a legmagasabb hőméséklet, de a tartósan ködös tájakon csak 0-3 fokra van kilátás.

Csütörtök is sokfelé indul párásan, ködösen, majd napközben sok felhő lesz felettünk, és délután, este északnyugat felől egy hidegfront hatására egyre többfelé kell számítani esőre, záporokra, de nagy mennyiségű csapadék sehol sem várható. Északkeleten késő délutántól vegyes halmazállapotú csapadék is előfordulhat. Többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugatira, északnyugatira forduló szél. Reggel szinte mindenhol fagyni fog, napközben pedig 4 és 10 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken változóan felhős-napos időre van kilátás. Északkeleten elszórtan egy-egy futó zápor kialakulhat, máshol említésre méltó csapadék nem várható. Több tájegységünkön is élénk, erős lesz az északnyugati szél. Délután 5-10 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szombaton gyakran takarhatják felhők a napot, de említésre méltó csapadék nem valószínű. Sokfelé szeles időben lesz részünk. A csúcshőmérséklet 6 és 13 fok között alakulhat.

Vasárnap elszórtan kisebb eső, futó zápor időnként kialakulhat. A délnyugati tájak kivételével élénk, erős, helyenként viharos lesz a nyugatias szél. Enyhébb lesz a reggel, napközben pedig 8-15 fokra van kilátás.

Enyhébb napok jönnek

A következő napokban havazás nem várható. Átmenetileg búcsút inthetünk a havas télnek.

Orvosmeteorológia

Szerdán fronthatás nem várható, de migrén, fejfájás továbbra is jelentkezhet.

Emellett sokfelé nagy lesz a napi hőingás, ami vérnyomás- és keringési problémák, illetve rosszullét kialakulásához vezethet.

A reggeli fagyos, ködös időben sokaknál felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák, melyek a tartósan ködös területeken akár egész nap fennállhatnak.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat, de a tartósan felhős, ködös tájakon tompaság, levertség is jelentkezhet, valamint romlik a hő- és a komfortérzet.

Felerősödhetnek a légzőszervi panaszok, valamint gyulladásos jellegű panaszok is előfordulhatnak.

Öltözzünk melegen, a fagyos, nyirkos időben könnyen megfázhatunk.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Szerda hajnalra, reggelre többfelé képződik pára, köd, illetve zúzmarás köd, helyenként tartósabban is ködös maradhat az idő, így ezeken a tájakon jelentős mértékben lecsökkenhet a látástávolság.

Számottevő csapadék továbbra sem várható, viszont a ködös tájakon helyenként szitálás, ónos szitálás előfordulhat, így számítani kell vizes, csúszós, esetleg síkos, jeges útszakaszokra is.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A fagyos reggel miatt érdemes indulás előtt több időt fordítani járművünkre.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:00, péntek | Helyi

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál.

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő. A biztonságos, szigorú feltételeknek megfelelő működtetés minden ipari üzemmel szemben e

2024. Július 19. 12:00, péntek | Helyi

Vesztére másodszor is visszatért a hívatlan vendég.

Folyamatos pénzzavarban volt az a 37 éves férfi, aki kétszer tért vissza lopni ugyanabba a salgótarjáni ingatlanba, de a háziak mindkétszer rajtakapták.

2024. Július 19. 11:30, péntek | Helyi

Egy bűncselekmény-sorozat vége!!!

Körözés alapján július 17-én fogták el munkatársaink azt a férfit, aki Salgótarjánban és a környező településeken több lopást és gépkocsifeltörést követett el.

2024. Július 19. 08:44, péntek | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.