Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2013. Március 25. 15:00, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Kitartó "Gazemberek" Salgótarjánban

Kitartó

Salgótarjánban egy önszerveződésnek köszönhetően összeállt egy csoport, amelynek tagjai elhatározták, hogy megyénkben is alakítanak egy amerikai foci csapatot.

Nem lankad a salgótarjániak lelkesedése.A közösségi oldalon szerveződött Rascals-soport már közel húsz állandó tagot számlál, de ahhoz, hogy igazi csapatnak nevezhessük a gárdát, legalább kétszer ennyi sportolóra lenne szükség. A toborzás érdekében a közelgő napokban három tanintézményben is tartanak majd bemutatót. Március 25-én (8 és 14 óra között) a Táncsics Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézményében népszerűsítik a sportágat, majd április 4-én a Bolyai (8-14 óra), míg egy nappal később a Madách-napok zárásán (az első két tanórában) a Madách tanulói ismerkedhetnek meg testközelből az amerikai foci szépségeivel és nehézségeivel. Ezekre a rendezvényekre olyanokat is várnak a szervezők, akik nem az iskolák tanulói, de érdeklődnének a sportág iránt.
Áprilistól a „Gazemberek” hetente háromszor edzenek majd az Öblös-pályán, keddenként, csütörtökönként és szombatonként 16.30 órától gyülekeznek, de ahogy hosszabbodnak a nappalok, a kezdés is csúszik majd, az interneten folyamatosan frissülnek az információk.
A csapat néhány tagja nemrég a szomszédos alakulat, az Eger Heroes edzését is meglátogatta, a hevesiek megígérték, hogy amiben tudnak, segítenek majd az alakuló nógrádi csoportnak. A bejegyzés előtt álló csapat más klubokkal is felvette a kapcsolatot, ahonnan szintén számíthatnak edzéstervekre, és egyéb segítségekre. A felszereléseket mindenki saját maga szerzi be, de remélhetőleg egy esetleges szponzor megjelenésével könnyebb lehetne ezek felkutatása.
A távlati célok közt szerepel, hogy az ősszel már edzőmeccseket játsszon a csapat. Aréna football tornán való szereplést az év második felére terveznek, hogy ezeket követően 2014-ben benevezhessenek a divízó 2-be, a sportág másodosztályába.
Mindenkit szeretettel várnak tehát a foglalkozásokra, edzésekre, ahol most főként erőnléti felkészítés folyik, de az edzésidőben technikai gyakorlatok, és „taktikai játék” is szerepel.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: Rascals

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:29, szombat | Helyi

Móra Ferenc

1879. július 19.-én Kiskunfélegyházán született Móra Ferenc, a magyar ifjúsági irodalom talán legkiemelkedőbb alkotója, a Horthy-korszak ellenzéki sajtójának egyik legtehetségesebb publicistája.

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.