Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 14. 07:00, csütörtök | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Kisebb eső, zápor még kialakulhat.

Kisebb eső, zápor még kialakulhat.

Kezdetben még többfelé eshet az eső, majd napközben már csak északkeleten, északon és helyenként északnyugaton alakulhat ki kisebb eső, futó zápor.

Csütörtökön. Helyenként pár órára a nap is kisüt. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. Hajnalra, reggelre több tájegységünkön is pára, köd képződhet. Reggel 0 és 6, napközben 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken a Duna-Tisza közén és északon lehetnek tartósabban felhős, borongós tájak, itt kisebb eső, havas eső, a hegyekben hózápor is előfordulhat. Máshol hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de a Dunántúl északi felén elszórtan egy-egy futó zápor, esetleg hózápor kialakulhat. A naposabb tájakon élénk, erős lesz az északias szél. Kora délután 1 és 7 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Szombaton sokfelé számíthatunk többórás napsütésre, de felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Egy-egy futó zápor nyugaton, délnyugaton előfordulhat. Főként a Dunántúlon lehet élénk, erős az északi-északnyugati szél. Többfelé fagyos lesz a reggel, napközben pedig 2-8 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap és hétfőn számottevő csapadék sehol sem várható, viszont a tartósabban párás, ködös tájakon szitálás előfordulhat. Vasárnap sokfelé kisüthet a nap, de hétfőn már többfelé képződhet rétegfelhőzet. Általában nem lesz jelentős a légmozgás ezeken a napokon, csak néhol élénkülhet meg átmenetileg a szél. Reggelente többfelé fagyni fog. Délutánonként 1 és 8 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet, a naposabb tájakon lesz enyhébb az idő.

Hójelentés
Bánkút 16 cm
Eplény 70 cm
Kékestető 18 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 100 cm
Visegrád 10 cm

Havazás nem várható

Az enyhébb idő hatására havazás nem várható. Csütörtökön kezdetben még többfelé eshet az eső, majd napközben már csak északkeleten, északon és helyenként északnyugaton alakulhat ki kisebb eső, futó zápor.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön gyengülő hidegfronti hatás várható, emiatt az érzékenyek körében fejfájás, görcsös- és keringési panaszok, szédülés, rosszullét továbbra is jelentkezhet, valamint ingadozhat a vérnyomás.

A szelesebb idő tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat, valamint romlik hőérzetünk.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javulhat.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön kezdetben még többfelé eshet az eső, majd napközben már csak északkeleten, északon és helyenként északnyugaton alakulhat ki kisebb eső, futó zápor.

Az érintett tájakon vizes, csúszós utakkal találkozhatnak a közlekedők, viszont a korábbi havazással érintett tájakon még előfordulhatnak latyakos útszakaszok is.

Hajnalra, reggelre többfelé pára, köd képződik, mely helyenként napközben tartósabban megmaradhat, így korlátozott látási viszonyokra is számítani kell.

A többfelé élénk, helyenként erős északnyugati szél ronthatja a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.