Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Szeptember 30. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: infonograd

Kilencvenmillió forint látványsportra

Kilencvenmillió forint látványsportra

Kilencvenegymillió forintot fordítottak az év első nyolc hónapjában az adózók a látvány-csapatsport támogatására, Nógrád megyében, elsősorban focira.

Mindez a Nemzeti Adó és Vámhivatal Nógrád megyei igazgatóságának értékelőjéből derül ki. A felajánlással járó adókedvezményt elszámolók száma közel a duplája az előző évinek. Ez az adóalapot csökkentő tétel az Európai Bizottság határozata alapján lépett életbe 2011 közepétől és a fizetendő adó hetven százalékáig érvényesíthető. Az adóalapot csökkentő tételek között az összes kedvezmény közel héttizedét 236 millió forintot fejlesztési adókedvezmény címén számoltak el. Ilyen típusú adókedvezmény az elmúlt évben még nem volt. Az adózók közül mindössze kilencven társaság vett igénybe klasszikus értelemben vett társasági adókedvezményt. Ezek összege 343 millió forint volt. Az adókedvezményeket igénybe vevők között egy társaság mondhatja magáénak a társasági adókedvezmények kilenc százalékát, ezen belül a látvány csapatsportoknak felajánlott támogatás egyharmadát.

Forrás: radiofocus.hu

Címkék: látványsport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:15, kedd | Helyi

Délután újra beindulnak a zivatarok.

Többórás napsütés mellett ismét megnövekszik a gomolyfelhőzet.

2024. Július 23. 08:00, kedd | Helyi

Tűzgyújtási tilalom!!!

A tűzgyújtási tilalommal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók, továbbá az erdőterületen és a szabadban történő tűzgyújtás szabályai az alábbiakban olvashatóak.

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.