Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 11. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Kezdetben ónos eső és hó is jöhet!

Kezdetben ónos eső és hó is jöhet!

Sok lesz felettünk a felhő, sokfelé szürke időre van kilátás, csak helyenként süthet ki rövid időszakokra a nap.

Hétfőn Több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor, kezdetben északon helyenként havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell. A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet. A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet. Reggel -5 és +3 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, miközben többfelé párás, ködös lehet a levegő. Napközben északon 0-4, máshol 5-10 fokot mutathatnak a hőmérők.

Kedden a nap első felében többfelé kisüt a nap, de kezdetben keleten és északnyugaton elszórt záporok kialakulhatnak. Majd délután nyugat-délnyugat felől vastagabb felhők érkeznek a Dunántúl, valamint az Alföld déli része fölé, és ezeken a tájakon délután, este egyre többfelé elered az eső. A nyugatias szél többfelé élénk, néhol erős lehet. A csúcshőmérséklet 4 és 12 fok között alakul.

Szerdán országszerte esős időre van kilátás, a déli tájakon kiadós mennyiségű csapadék várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 9 fok között alakulhat.

Csütörtökön kezdetben még többfelé eshet, majd délután az ország jelentős részén megszűnik a csapadék, helyenként a nap is kisüthet. A Dunántúlon és északkeleten feltámad az északi-északnyugati szél. Napközben 3-9 fokot mutathatnak a hőmérők.

Pénteken a Duna-Tisza közén és tőle északra lehet tartósabban felhős, borongós az ég, itt néhol gyenge csapadékhullás is előfordulhat, máshol viszont hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A naposabb tájakon élénk, helyenként erős lehet az északias szél. Kora délután 1 és 6 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Hójelentés
Bánkút 23 cm
Eplény 90 cm
Kékestető 30 cm
Mátraszentistván 80 cm
Sátoraljaújhely 20 cm
Visegrád 24 cm

Néhol északon átmenetileg havazhat

Hétfőn több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor, kezdetben északon helyenként havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell, de jelentős mennyiségű friss hótakaró kialakulása nem várható. A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet.

Orvosmeteorológia

Hétfőn melegfronti hatás várható, így az érzékenyek körében fejfájás, migrén, tompaság, fáradtság, dekoncentráltság, szédülés, rosszullét egyaránt előfordulhat.

Ingadozhat a vérnyomás, felerősödhetnek a keringési problémák, illetve előtérbe kerülhetnek a gyulladásos jellegű panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos, migrénes panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, a sokfelé szürke idő pedig lehangoltságot, kedvtelenséget okozhat.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn többfelé kialakulhat kisebb eső, zápor, kezdetben északon helyenként havas esőre, átmenetileg havazásra is számítani kell.

A hajnali, reggeli órákban több tájegységünkön ónos eső is eshet.

Így a közlekedőknek vizes, csúszós, síkos, jeges, illetve latyakos, hókásás, havas útszakaszokra egyaránt számtani kell.

Aki teheti, a hajnali, reggeli órákban az ónos esővel érintett tájakon inkább ne induljon útnak! Hajnalra, reggelre több tájegységünkön is pára, köd képződhet, mely korlátozott látási viszonyokat okozhat, de a csapadékhullás során is romlanak a látási viszonyok.

A délies szél sokfelé élénk, néhol erős lehet, mely kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

A téliessé vált körülmények miatt fordítsunk több időt az indulásra, valamint vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.