Városlista
2024. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2023. November 13. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Kezdetben kisebb eső előfordulhat.

Kezdetben kisebb eső előfordulhat.

Általában erősen felhős, borongós időre számíthatunk, időnként több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső.

Hétfőn Napközben gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, de az esti óráktól kezdve a Dunántúlon egyre többfelé megélénkülhet a délnyugati szél. Reggelre helyenként pára, köd képződhet. Hajnalban -3 és +5, kora délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden kezdetben többfelé, napközben elszórtan, az esti órákban pedig megint több tájegységünkön alakulhat ki eső, zápor. Csak kevés helyen süthet ki a nap rövid időszakokra. A délnyugati, nyugati szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. Enyhébb légtömeg érkezik térségünkbe, napközben 13-19 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán már több tájegységünkön számíthatunk hosszabb napos időszakokra, de ugyanakkor időnként többfelé kialakulhat átmenetileg eső, zápor, és néhol egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati szelet sokfelé élénk, erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Kora délutánra 11 és 16 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön sokfelé napos időre van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből jelentős mennyiségű csapadék sehol sem várható. Helyenként élénk lehet a szél. Napközben 10-15 fokra van kilátás.

Pénteken ismét többfelé szükség lehet az esernyőkre, valamint a Dunántúlon és a középső tájakon az északnyugati szél is feltámadhat. A legmagasabb hőmérséklet 7 és 11 fok között alakulhat.

Orvosmeteorológia

Hétfőn egyre többfelé kell melegfronti hatásra számítani, így az érintett körében migrén, dekoncentráltság, tompaság, fáradékonyság, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, rosszullét egyaránt jelentkezhet.

A szürke idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Öltözködjünk melegen, rétegesen, sokfelé nagy lesz a megfázásveszély.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Hétfőn időnként több tájegységünkön is kialakulhat eső, emiatt vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatnak a közlekedők.

Napközben gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, de az esti óráktól kezdve a Dunántúlon egyre többfelé megélénkülhet a délnyugati szél, mely kissé ronthatja a járművek menetstabilitását.

Reggelre helyenként pára, köd képződhet, így az érintett tájakon átmenetileg akár jelentősebb mértékben is romolhatnak a látási viszonyok.

Vezessünk óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 23. 13:00, péntek | Helyi

Projekzáró hálaadó istentisztelet.

Elnevezésű projekt lezárásának hálaadó istentiszteletére.

2024. Augusztus 23. 12:54, péntek | Helyi

Gondolatok a Családi Kapcsolatokról

A távolság sokszor egy elválasztó vonalnak tűnhet, de vajon nem inkább egy titkos szál, amely még szorosabbra fűzi a családi kapcsolatokat? Amikor fizikailag távol vagyunk egymástól,

2024. Augusztus 23. 12:16, péntek | Helyi

Titokban, kézjellel kért segítséget egy bántalmazott nő, az eladó rögtön hívta a rendőröket

Bántalmazásra utaló kézjelekkel kért segítséget egy nő egy kaposvári ruhaboltban. A néma segélykérés apró, ám annál jelentőségteljesebb mozdulat lehet,

2024. Augusztus 23. 09:56, péntek | Helyi

Lassan beindulhat a katasztrófaturizmus Salgótarjánban is?

A város középületei többnyire romosak, közterületei elhanyagoltak. A közállapotok, a morál minden eddigi szintet alulmúl. A városnak már nincs gazdája. Némán szemléljük az egyre mélyebbre süllyedő Salgótarjánt.