Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Augusztus 25. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: infonograd/MTI

Kevesebb az álláskereső Nógrádban mint egy éve

Kevesebb az álláskereső Nógrádban mint egy éve

Az előző évhez képest május óta kedvezően változik Nógrád megyében az álláskeresők száma, júliusban 1239 fővel, 6,7 százalékkal kevesebben szerepeltek a nyilvántartásokban mint egy éve.

Tamási Ildikó, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója elmondta: a munkakeresők számának mérséklődése a megyében intenzívebb volt az országos átlagnál.
Közölte: júliusban 2049-en jelentkeztek regisztrálásra, 451-el többen, mint egy hónapja, és köztük 1612 pályakezdő volt, így a pályakezdő álláskeresők aránya 13,7 százalékra változott a hónap végére. Közöttük továbbra is igen magas, 48,8 százalékos a szakképzetlenek aránya - tette hozzá.
Az igazgató tájékoztatása szerint a tartósan regisztrált álláskeresők létszáma ötödik hónapja csökken a megyében, de megyei átlagban az ügyfelek 40,4 százaléka hosszú ideje küzd elhelyezkedési gondokkal. Az országos átlag 33 százalék.
Július végén 2339 betöltésre váró álláshely szerepelt a megyei kirendeltségek nyilvántartásában, ebből 1246 új bejelentés volt. Ez közel 70 százalékkal haladta meg az egy évvel ezelőtti létszámigényt.
Júliusban 1338-an helyezkedtek el. 514-en általános közvetítéssel, illetve önállóan találtak munkát, 824-en pedig támogatással kerültek vissza a munkaerőpiacra, meghatározóan a közfoglalkoztatásba.
Tamási Ildikó közölte: a várakozásokat felülmúlóan sikeres a Nemzetgazdasági Minisztérium által indított, Nyári diákmunka elősegítése című program Nógrád megyében. Ennek keretében 16 és 25 év közötti, nappali tagozatos tanulói jogviszonyban álló fiatalokat foglalkoztathatnak az önkormányzatok munkaviszony keretében, teljes bérköltség-támogatással, legfeljebb két hónapig. A programra Nógrád megye 46 millió forintot fordíthat, ebből 662 fiatal nyári foglalkoztatását oldották meg.

Címkék: munkaügyi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák

2024. Április 26. 20:50, péntek | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...