Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Augusztus 21. 12:34, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Két ezüstérmet szerzett a magyar csapat a Közép-európai Informatikai Diákolimpián!

Két ezüstérmet szerzett a magyar csapat a Közép-európai Informatikai Diákolimpián!

A négytagú magyar csapat két ezüstérmet szerzett a Közép-európai Informatikai Diákolimpián (CEOI), a németországi Magdeburgban - közölte a Neumann Társaság.

Az informatikai versenyen a közép-európai régió és a vendégországok mintegy ötven diákja mérte össze tudását "fejlett algoritmikus gondolkodással megoldható feladatokban" - írták, hozzáfűzve, Magyarország mellett Horvátország, a Cseh Köztársaság, Németország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, illetve három vendégország, Izrael, Svájc és Ukrajna csapata vett részt a diákolimpián.
A CEOI 2023-on elért pontszáma alapján ezüstérmet kapott Molnár István Ádám, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium és Tarján Bernát, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium diákja, a középmezőnyben végzett Czanik Pál, a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium és Fülöp Máté, a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanulója.
A magyar delegáció csapatvezetője Erdősné Németh Ágnes, a Neumann Társaság tehetséggondozásért felelős alelnöke, helyettese Bende Imre, az ELTE IK oktatója volt. A diákok a Neumann Társaság tehetséggondozási programjában készültek fel a versenyre, az ELTE Informatikai Karával szoros közreműködésben, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával - áll a közleményben.
Erdősné Németh Ágnest idézve kiemelték: a CEOI szokásosan felkészülési verseny a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiára (IOI), amely augusztus 28-tól szeptember 4-ig lesz Szegeden. Az eredmények bíztatók, az IOI-n a magdeburgi versenyen induló diákok is részt vesznek a nyolcfős magyar csapat tagjaiként.
A Neumann Társaság kitért arra is, hogy zajlik a #neumann120 emlékév, amelynek kapcsán külön honlapot indítottak, ez a neumann120.hu címen érhető el, és minden fontos információ megtalálható rajta az emlékévről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.