Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2023. December 15. 10:26, péntek | Helyi
Forrás: CBS News

Két év börtönre ítélték Amerikában Bródy János fiát, Dánielt

Két év börtönre ítélték Amerikában Bródy János fiát, Dánielt

A vád szerint a fiatal informatikus bosszúból feltörte az őt alkalmazó bank rendszerét, miután kirúgták. Dánielt, San Franciscóban találta bűnösnek a bíróság három vádpontban.

Bródy Dániel a neves San Francisco-i pénzintézet, a The First Rebuplic Bank alkalmazottja volt addig, amíg megdöbbentő dologgal bukott le: pornográf tartalmakkal teli adathordozót csatlakoztatott a belső rendszerrel is kapcsolatban álló, védett gépéhez. A cég biztonsági osztálya ezt észlelve azonnal fegyelmi eljárást indított és hamarosan ki is rúgták.

A férfi úgy döntött, bosszút áll: a San Francisco Chronicle beszámolója szerint Bródy János fia a kirúgását követően nem adta le a céges laptopját, hanem hazavitte.

A vádirat szerint a cég laptopjáról törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben.

A vádiratban az is szerepel, hogy e-mailben elküldött magának egy saját bankkódot, több mint 5000 dollár értékben. Az ügyészek szerint a bank rendszereiben okozott kár teljes költsége legalább 220 621 dollár, vagyis több, mint 70 millió forint – derül ki az amerikai ügyészség közleményéből.

A 38 éves férfi ellen már az év eleje óta tart a vizsgálat, az első tárgyaláson, 2023 áprilisában bűnösnek is vallotta magát, az ítélet azonban csak most született meg. Ennek értelmében 24 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, valamint arra is kötelezték, hogy fizessen meg 529 ezer dollár, vagyis 182 millió forintnyi dollárt – számolt be az esetről, a CBS News.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 11:21, szombat | Helyi

Neil Armstrong és az amerikai Apollo-program

1969. július 20-án Neil Armstrong az amerikai Apollo-program keretében Edwin „Buzz” Aldrinnal együtt elsőként lépett a Holdra.

2024. Július 20. 09:00, szombat | Helyi

A 37. muzsikustábort rendezik meg Balassagyarmaton.

A 37. \"Zene határok nélkül\" elnevezésű nemzetközi muzsikustábort rendezik meg a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton szombattól július végéig.

2024. Július 20. 08:37, szombat | Helyi

Párizs 2024 - Ferenc pápa: az olimpiai játékok a békét, nem a háborút hirdetik.

Az olimpiai játékok természetüknél fogva a békéről, nem a háborúról szólnak hangoztatta Ferenc pápa Laurent Ulrich párizsi érseknek címzett és pénteken közzétett levelében.

2024. Július 20. 08:25, szombat | Helyi

Együtt kel fel a Hold és a Szaturnusz július 24-én este.

Együtt kel fel a Szaturnusz és a Hold a keleti horizonton, és együtt emelkednek egyre magasabbra; a jelenség szabad szemmel is látható lesz július 24-én este 10 óra után az égbolton.