Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2023. Április 22. 01:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP/FOTÓ:viskárdi péter

Kellemes tavasz egy kis széllel!

Kellemes tavasz egy kis széllel!

A napos időt délután több gomolyfelhő zavarhatja.

Szombaton a napos időt délután több gomolyfelhő zavarhatja, de számottevő csapadék nem várható, legfeljebb egy-egy jelentéktelen zápor alakulhat ki. Helyenként keleten és néhol északnyugaton élénk lehet a szél. Hajnalban a fagyzugos északi völgyekben gyenge fagy is lehet, máshol 1-8 fok várható. Délutánra pedig 17-22 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap keleten napos-gomolyfelhős időre van kilátás, miközben nyugat felől egyre erősebben megnövekszik a fátyolfelhőzet. Eleinte keleten lehetnek záporok, majd délután és este a Dunántúlon alakulhat ki elszórtan eső, zápor, néhol zivatar. A Dunántúl északi és nyugati felén megélénkül a déli szél, máshol mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 1-9, délután 17-22 fokot mérhetünk.

Hétfőre befelhősödik az ég és több hullámban számíthatunk esőre, záporokra, helyenként zivatarokra. Élénk, időnként erős lehet a délies, majd északnyugatira forduló szél. A maximumok 15 és 22 fok között alakulnak.

Kedden az erősen felhős idő mellett ismét több helyen fordulhat elő eső, zápor, helyenként zivatar. Az északi, északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik többfelé. Délután 14-20 fok valószínű.

Szerdán szeles időre, de több napsütésre van kilátás. Eső, zápor a középső és keleti országrészben fordulhat elő elszórtan. Kissé visszaesik a hőmérséklet, 11-17 fok között alakulhatnak a maximumok.

Orvosmeteorológia

Szombaton is marad a kellemes, frontmentes tavaszi időjárás.

A melegfrontra fokozottan érzékenyeknél előfordulhat migrén, dekoncentráltság, bágyadtság, alvászavarok.

Emellett a jelentős napi hőingadozás miatt egyeseknél vérnyomás problémák, keringési panaszok is felléphetnek.

Érdemes hosszabb időt a szabadban tölteni, a hűvösebb reggeli órákban azonban öltözzünk rétegesebben! Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Tiszafafélék alacsony
Kőris alacsony
Fűz közepes
Nyír közepes

Platán közepes
Tölgy alacsony
Pázsitfűfélék nincs
Gombák alacsony
Növekvő pollenterhelés

Sok allergén növény virágpora megtalálható a levegőben.

A platán és nyír pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja közepes-magas, a fűzé jellemzően közepes tartományban alakul.

A gyertyán, a kőris, a ciprus-, tiszafafélék, és eperfafélék, valamint a nyár, az ostorfa és a tölgy virágporának mennyisége alacsony-közepes szintet érhet el.

A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony.

Fotó: Viskárdi Péter (Virágzik az arny vessző.....) Köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 13:00, kedd | Helyi

Hurrá, nyaralunk!

Tombol a nyár. A vakáció a gyerekeknek még javában tart, sőt, sokan még csak most készülnek a családdal vagy a barátokkal tervezett utazásra. Annak érdekében, hogy a nyaralás egy életre szóló élmény maradjon, kérjük, fogadják meg ta

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.