Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Szeptember 02. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: IDŐKÉP

Kellemes szombat, néhol lehet zápor, zivatar!

Kellemes szombat, néhol lehet zápor, zivatar!

Ragyogóan napos, nyáriasan meleg időre számíthatunk. Délután csupán északon, északkeleten fordulhatnak elő helyenként záporok, zivatarok.

Szombaton Északkeleten megélénkül a délnyugati szél, de zivatarok idején erős, viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 8-16 fok várható, de hűvösebb völgyekben 5 fok közelébe is lehűlhet a levegő. Délután 25-31 fokot mérhetünk.

Vasárnap egy hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet és több helyen, nagyobb számban a Dunától keletre alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Néhol heves zivatarok is előfordulhat. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. Hajnalban 13-18, délután 22-28 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn már nem várható jelentős csapadék, sok napsütésre és szeles időre készülhetünk. Az északi-északkeleti szelet többfelé erős, néhol viharos lökések kísérhetik. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő, de az erős szél sokat ront majd hőérzetünkön.

Keddre veszít erejéből a szél, de még többfelé megélénkül az északkeleti szél. Emellett napos, gyengén felhős idő várható, csapadék nem valószínű. A csúcshőmérséklet 23-29 fok között alakul.

Szerdán is szinte zavartalan napsütésre, csapadékmenetes időre van kilátás. Mérsékelt lesz a légmozgás. Délután 24-30 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Szombaton még nem várható fronthatás.

A hűvös, nyirkos tájakon hajnalban ismét felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi problémák.

Jelentős napi hőingadozás alakulhat ki, ami keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást okozhat.

A szelesebb tájakon élők nyugtalanabbak, frusztráltabbak lehetnek, felerősödhetnek a fejfájásos panaszok is.

A hűvös reggeli időben öltözzünk kicsit rétegesebben, mert nagy lesz a megfázásveszély! Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldséget, és ügyeljünk a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre!

Pollenjelentés
Pázsitfűfélék alacsony
Csalánfélék közepes
Útifű alacsony
Kenderfélék alacsony
Libatopfélék alacsony
Üröm alacsony
Parlagfű magas
Gombák közepes
Tetőzik a parlagfű

Hétvégén a parlagfű pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja országszerte nagyon magas szintet érhet el, emiatt erősebb tünetek is jelentkezhetnek a parlagfűre allergiások körében.

A csalánfélék pollenjei közepes szinten lehetnek jelen.

Alacsony-közepes szintet érhet el a kenderfélék, az üröm, az útifű, a pázsitfűfélék és a libatopfélék pol­len­kon­cen­tráci­ó­ja.

A kültéri allergén gombák spóraszáma közepes-magas szintet érhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 17:12, hétfő | Helyi

A legszerencsésebb repülőgépbaleset

41 éve,1983. 07. 23-án történt, a legszerencsésebbnek tartott repülőgépbaleset. Egy nagy utasszállító gép kényszerleszállást hajtott végre egy nézőkkel zsúfolt autóverseny helyszínén.

2024. Július 22. 11:00, hétfő | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.

2024. Július 22. 08:15, hétfő | Helyi

Visszatér a meleg nyári idő.

Sok napsütés várható, a gomolyfelhőkből elszórtan nyugaton és helyenként a Duna-Tisza közén fordulhat elő zápor, zivatar.

2024. Július 22. 06:12, hétfő | Helyi

Móra Ferenc

Móra Ferenc könyveit jó olvasni: az olvasó gyönyörködik, néha együtt izgul a hősökkel, közben mosolyog, bár érzi, hogy tragédiákról van szó. Az olvasó szívébe zárja az írót.