Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2015. Február 04. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kárpótlást kér Oroszország a németektől a világháborúért

Kárpótlást kér Oroszország a németektől a világháborúért

Elővették az oroszok a világháborús kártyát: több ezer milliárd eurót kérhetnek Németországtól. Az orosz parlamentben munkacsoportot állítanak fel, hogy átszámolják, mekkora kárt okozott Németország a Szovjetuniónak a második világháborúban.

A javaslatot jegyző képviselő, Mihail Degtyatjov szerint Németország gyakorlatilag semmit nem fizetett a világháborús károkért. A képviselő összesen 3-4 ezer millárd eurósra becsüli a végösszeget. Azt az orosz szakértők is elismerik: gyakorlatilag nulla az esély arra, hogy Németország bármit is fizessen.

Az oroszok nincsenek egyedül ezzel az ötlettel: Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök korábban beszélt arról, hogy Németország fizethetne a görögöknek a világháborús károkért. Akkor a német kormány hamar világossá tette, hogy ilyenben nem érdemes reménykedniük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 19:43, szerda | Külföld

Légikatasztrófa Nepálban

a lezuhant repülőgépen 18 utas halt meg. A Saurya Airlines belföldi járata felszállás közben lecsúszott a kifutópályáról és a földbe csapódott.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.