Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2023. Július 15. 10:23, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Kamion Eb - Kiss Norbert nagy győzelmet aratott az esőben a Nürburgringen.

Kamion Eb - Kiss Norbert nagy győzelmet aratott az esőben a Nürburgringen.

A nyolcadik helyről rajtolva aratott látványos és magabiztos győzelmet Kiss Norbert, a Révész Racing címvédő és négyszeres Európa-bajnok versenyzője a gyorsasági kamion Eb németországi hétvégéjének szombat délelőtt.

A 38 éves szombathelyi pilóta a rendhagyó módon péntek délután rendezett első versenyen a pole pozícióból startolva nyert, így a fordított rajtrács szabályának értelmében a második viadalt a nyolcadik pozícióból kellett kezdenie.


Kiss az esős körülmények között lebonyolított 12 körös futamon látványosan gyorsabb volt riválisainál, sorra előzte meg az előtte haladókat, sőt, a második-harmadik helyért csatázókat egyszerre hagyta le. A címvédő így hamar az élre állt, s bár volt egy 10 másodperces időbüntetése a sebességhatár átlépése miatt, így is csaknem négy másodperces előnnyel diadalmaskodott. A versenyt a kilencedik körben piros zászlóval leintették, az egyik kamion ugyanis a sóderágyban kötött ki és a versenybíróság biztonsági okokból már nem hagyta lefutni a hátralévő távot.
A program 13.35 órától a hétvége második időmérőjével folytatódik a Nürburgringen, majd 18 órakor rendezik a harmadik futamot. A hétvége vasárnap 13.35-kor a negyedik viadallal zárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 11:40, kedd | Helyi

Állatkínzás miatt emeltek vádat egy rétsági gazda ellen.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 78 éves férfi ellen, aki 40 lovat tartott méltatlan körülmények között, több állat el is pusztult - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség

2024. Július 23. 11:00, kedd | Helyi

Tusványos - Ma kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor.

\"Jobb pályán\" mottóval kedden kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor - közismertebb nevén Tusványos.

2024. Július 23. 08:48, kedd | Helyi

Népegészségügyi központ: javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás a várandósoknak.

A magyar védőoltási rendszernek köszönhetően nincs szamárköhögés-járvány, a betegség szórványosan fordul elő, de a várandósoknak javasolt a szamárköhögés elleni emlékeztető oltás.

2024. Július 23. 08:26, kedd | Helyi

Szombaton kezdődik a Zenthe Nyár Salgótarjánban.

Tíz előadással, köztük vígjátékokkal, zenés darabokkal és koncertekkel várja a közönséget a Zenthe Nyár elnevezésű szabadtéri színházi fesztivál július 27. és augusztus 17. között Salgótarján főterén.