Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 12. 14:41, csütörtök | Helyi
Forrás: infonograd/NMRFK

Kábítószerfogás Bátonyterenyén

Kábítószerfogás Bátonyterenyén

Két bátonyterenyei személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akiket a nyomozók őrizetbe vettek, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2012. január 6-án közös intézkedés keretében elfogtak két személyt, akik kábítószer-gyanús anyagot birtokoltak, illetve a rendelkezésre álló adatok alapján terjesztették is. A rendőrség adatai ezen túlmenően a jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés gyanúját alapozták meg.
Több lakásban tartottak házkutatást, mely során az anyagok mellett azok használatával, fogyasztásával kapcsolatba hozható tárgyakat foglaltak le, így különösen növényi törmelékeket, önzáró tasakokat és digitális mérlegeket.
Az intézkedések során kirendelt szakértő előzetes véleménye szerint a lefoglalt anyagok közül a soron kívül megvizsgált anyagok jelentős része, 4_MEC típusú dizájner drog, mely 2012. január 1-jétől tiltó listán szerepel, és kábítószernek minősül.

Az ebből a fajtából lefoglalt szerek mennyisége a szakértő véleménye szerint mintegy tizenkétezer adagra – hígítástól függően – elegendőek, adott esetben halálos túladagoláshoz is vezethetnek. A további lefoglalt kábítószergyanús anyagok vizsgálata jelenleg folyamatban van.
A hatóság az eljárás során két bátonyterenyei személyt hallgatott ki gyanúsítottként. A férfiakat a nyomozók őrizetbe vették, és a bíróság elrendelte előzetes letartóztatásukat. A büntetőeljárás a Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon további szakértők, és a látókörbe került fogyasztók bevonásával folyik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 17:00, szerda | Helyi

VOLT EGYSZER EGY ACÉLGYÁR - VIDEÓN AZ 1. ÉS 2. RÉSZ

Az első rész: Az acélgyár "hagyatéka". Mit visz a patak víze? Mi rejtőzik a föld alatt? Mi maradt még a főépület legalsó szintjén? A második rész: Az acélgyár "aranykora". Riportunkban két korábbi dolgozó idézi fel a történteket...

2024. Április 24. 12:12, szerda | Helyi

Megbukott az adóellenőrzésen egy használtautó-kereskedő, 54 autót foglaltak le-

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit

2024. Április 24. 11:35, szerda | Helyi

Vádat emeltek egy internetes csaló ellen Egerben.

Internetes csalássorozat miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség egy nő ellen, aki 2021 májusától több mint hat hónapon keresztül interneten elkövetett bűncselekményekből fedezte a kiadásait - közölte a Heves Vármegyei Főügyész

2024. Április 24. 10:45, szerda | Helyi

Magyar Fogorvosok Egyesülete: a fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata.

A fogorvoslás az egészségügy egyik leggyorsabban fejlődő ágazata hangsúlyozta Nagy Katalin, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke annak kapcsán, a szervezet ezer szakember részvételével nemzetközi konferenciát rendez csütörtökön.