Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Július 24. 10:00, szerda | Helyi
Forrás: infonograd

Jubileumi nyári biatlon nógrádi rendezéssel

Jubileumi nyári biatlon nógrádi rendezéssel

Sokan úgy gondolják, hogy ha nyár van, akkor a sífutók és a biatlonosok pihennek. Ez ma már nem lehetséges, hiszen a nyári felkészülés a legfontosabb alapja a téli szereplésnek

Ennek egyik fontos állomása a nyári biatlon országos bajnokság, melyet idén a salgótarjáni Nord Sport KSE szervez majd augusztus 10-én, Galyatetőn. .
A nógrádi klub eltökélt célja volt, hogy egy sportág népszerűsítő versenyt hozzon megyénkbe. Bár először csupán sima országos versenyként, itt Salgótarjánban lett volna egy légpuskás verseny, az igények úgy alakították, hogy kispuskás versenyre is szükség lett, így került a Zagyva Kupa Galyatetőre, mely végül az idén 100 éves Magyar Sí Szövetség jubileumi nyári biatlon országos bajnoksága is lesz egyben.
Az ob mellett először kerül sor egy nyílt, amatőr versenyre is, melyen a gyerekektől a nyugdíjasokig mindenki elindulhat, ennek távja egy kilométer lesz, és egyszer kell majd lőniük a “szárnypróbálgatóknak”. Persze a klasszikus versenyszámok is megrendezésre kerülnek majd, melyen a teljes hazai gárda jelezte indulási szándékát, és már Szlovákiából is érkeztek nevezések.
Külön öröm, hogy a rendezői és bírói gárdába sok-sok régi versenyző, szakember ajánlotta fel segítségét. A kispuskás rajt 10.50-kor, míg a légpuskás rajt 13.50-kor lesz, a nyílt amatőr versenyt pedig 15 órakor indítják el.
Nevezni a helyszínen is lehet majd, nevezési díj nem lesz, ám ha valaki ebédelni is szeretne a gulyáságyúból, akkor 500 forintért ezt is megteheti. A rendezők várják az érdeklődőket (puskát és lőszert biztosítanak, de a saját is használható), és természetesen találkozási, nosztalgiázási lehetőség is nyílik majd a régi sízők számára.

Forrás: nogradsport.wordpress.com

Címkék: biatlon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:15, szombat | Helyi

Ismét megrendezik a járműipari kiállítást Esztergomban.

Az idén 7. alkalommal nyílik meg a járműipari kiállítás Esztergomban: az Akkor és Most Jármű Expo április 27-28-án a Nagy Duna sétányon várja az érdeklődőket.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Egyre melegebb lesz hétvégén.

Sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat.

2024. Április 27. 06:34, szombat | Helyi

Milliárdosok versenyeznek a TikTok megvásárlásáért, de hiába

Egy maroknyi amerikai pénzügyi és technológiai mágnás több milliárdos ajánlatra készül a TikTok megvásárlására, miután Joe Biden elnök aláírta azt a törvényt,

2024. Április 27. 06:24, szombat | Helyi

Székkel támadt a tanárjára egy diák

Brutális, ami ebben a magyar iskolában történt: székkel támadt a tanárjára egy diák