Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2023. Október 28. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: MTI-DEBRECEN

Jön a BMW színváltós autója, most bárki megtekintheti!

Jön a BMW színváltós autója, most bárki megtekintheti!

A BMW Group i Vision Dee elnevezésű új tanulmányautója a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban Debrecenben 2023. október 27-én.

Az év elején Las Vegasban rendezett szórakoztató elektronikai kiállítás után, három napon át Debrecenben tekinthetik meg a tanulmányautót az érdeklődők.

A debreceni Modemben mutatkozik be a BMW i Vision Dee nevű tanulmányautója, három napon keresztül bárki megtekintheti majd a legújabb, színváltós BMW-t.A debreceni BMW gyárban gördül majd le először 2025-ben a futószalagról a Neue Klasse, előtte viszont három napon keresztül most bárki megtekintheti az autót debreceni Modemben. Vizi Katalin, az intézmény ügyvezetője elmondta, hogy a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ megalapítása óta nagy hangsúlyt fektet az innovatív tendenciák bemutatására, valamint, hogy szombati programnapnak fontos eleme az is, hogy megismertessék az érdeklődőkkel a BMW Group és a Modem közös működését és lehetőségeit az innováció és a kreativitás jegyében – olvasható a Haon cikkében.A színváltós technológiát Münchenben fejlesztették ki, itt most kívülről, digitálisan vezérlik a folyamatot. Intelligens adottságai révén a BMW i Vision Dee nemcsak a valós vezetési szituációban, de a digitális világban is a sofőr állandó társa, vagyis a virtuális világ és a valódi vezetői élmény fúziója valósul meg benne.Jenei Réka, a BMW Group Gyár Debrecen kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a hatvanas években a BMW Group újratervezte magát: a Neue Klasse modelljével fiatal, dinamikus, a haladást képviselő utat választott. A BMW Csoport történelme során most második alkalommal nevez majd egy teljes járműgenerációt ismét Neue Klasse-nak, azaz új osztálynak, aminek történetét egy „jövőbe történő technológiai kvantumugrással” tudja összekötni.Papp László, Debrecen polgármestere úgy nyilatkozott, hogy a „BMW i Vision Dee már nem csak egy autó: társ a közlekedésben, számos olyan újdonsággal, ami valóban újraértelmezi a járművezetést a biztonság, a komfort és a szolgáltatások tekintetében”. Hozzátette, hogy mindez hihetetlen távlatokat ad a városnak, elsősorban a debreceni fiataloknak, akiknek a keze munkája is benne lesz Neue Klasse autóiban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:50, vasárnap | Helyi

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton.

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton.

2024. Július 21. 08:39, vasárnap | Helyi

Pollenhelyzet - Hamarosan kezdődik a parlagfűszezon!!!

A parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan július utolsó hétvégéjén több helyen is elérheti a tüneteket okozó szintet, az allergiás tünetek erősségének mérséklése érdekében a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Közpo

2024. Július 21. 08:26, vasárnap | Helyi

Mérséklődik, de marad a hőségriasztás!!!

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

2024. Július 21. 08:15, vasárnap | Helyi

Meleg idő, helyenként zápor, zivatar.

Reggel még keleten, délkeleten eshet, majd napközben sok napsütés várható.